Prajitura NAȘA

 

Prajitura Nașa

Oricat am incerca sa nu mai mancam prajituri, tentatia exista si rezista, mai ales daca vorbim de prajituri facute acasa. Am descoperit o prajitura de care nu mai auzisem. Se numeste Nașa. Poate stie cineva de ce se numeste asa, cu toate ca dupa ce o devorezi poate sa se numeasca oricum. (Cititorii mi-au atras atentia ca se mai numeste si prajitura Rumba).

A facut-o tot doamna Ana David de la Picior de Munte, care m-a uimit inainte cu alt preparat delicios. Eu am facut pozele, prezentarea si m-am „sacrificat” sa mananc vreo 5 bucati.

Asadar, uite cum se prepara prajitura Nașa:

Blatul:

12 albusuri, o cana si jumatate de zahar(375 g), o cana si jumatate de faina(masori cu aceeasi cana), 1 praf de copt, un bol cu samburi nuca(200 g). Sa nu uitam de 2 foi de napolitana(pachet mare).

Se face asa: coci samburii de nuca in cuptor,Samburi de nuca

se zdrobesc putin,  samburi de nuca

mixezi albusurile spuma, adaugi zaharul continuand sa mixezi pana se face ca o bezea adevarata care nu pica de pe paletele mixerului.Bezea

Pui nucile sfaramate,Nuca

faina amestecata cu praful de coptPrajitura Nașa

si  incorporezi usor, cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, pana arata asa.amestec pentru blat cu nuca

Torni totul intr-o tava pregatita in prealabil. Tava are 34/23 cm,in interior.

Prajitura albusuri si nuca

Nivelezi usor ca sa nu scoti aerul din albusuriBlat prajitura nasa

si il coci in cuptorul incalzit deja. Dupa coacere arata asa:Blat cu nuca

Crema:

12 galbenusuri, o cana si jumatate de zahar(375 g), 5 linguri apa, 3 sau 4 pliculete de zahar vanilat, 1 si 1/2 pachet margarina Rama Maestro.

Incepi asa:

Pui galbenusurile in vasul in care faci crema.

Galbenusuri

Mixezi galbenusurile cu zaharul pana arata ca o smantana, adaugi  apa, mixezi putin

Pentru crema

si vasul il pui la bain-marie continuand amestecarea(cu telul) pana se obtine consistenta unei creme.Crema de oua

Adaugi zaharul vanilat, amesteci si  lasi la racit. Cand crema este aproape rece amesteci margarina(sa fie la temperatura camerei).

Asamblarea: foaie de napolitana, crema, blat, crema, foaie de napolitana.Prajitura cu napolitana

Dupa ce ai asamblat-o, tine-o vreo 2 ore la frigider.Prajitura cu foi de napolitana

Atentie: pe foaia de la baza se pune mai putina crema pentru ca blatul cu nuca este greu.

Gata! Se poate manca. E delicioasa.Prajitura Nașa

Arata convingator.Prajitura Nasa

PS – Daca iti plac dulciurile poti incerca si prajitura cu iaurt, delicioasa si usor de facut.
Daca vrei alte retete de prajituri simple si bune, incearca si: Paleuri cu ciocolata sau „Bombite”

Ti-a placut reteta si vrei sa se bucure si altii de ea? Pune-o pe Facebook, poate cineva iti va multumi!

2 thoughts on “Prajitura NAȘA

  1. Adăugati în cremă unt în loc de margarina și fulgi de nucă de cocoș,iar în blat puneți un sfert cană nuci,un sfert cană stafide și un sfert cană rahat.Va asigur ca va avea un gust demențial în aceste combinații.Eu o fac de ani de zile.Rețetă mea este însă fără praf de copt și cu doar 7 albusuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *