Cand toamna ne rasfata cu bunatati: Castanele

 

Castane fierte

Sunt din ce in ce mai putine orasele in care gasesti castane coapte, in vanzarea stradala. Mai demult, gaseai in centrul oraselor porumb fiert si castane coapte. In Timisoara anilor ’80, in zona catedralei, se vindea porumb fiert, fierbinte, direct din ceaune. Ti-l dadeau pe bat si cu smantana pe el, daca voiai.

Tot acolo erau si cei cu castanele coapte direct pe o plita sub care nu se stingea niciodata focul. Nu costau mult si ti le dadeau intr-un con facut din ziare. Nu cred ca era cineva care sa reziste acelor bunatati.

Mi-am amintit de castane pentru ca zilele trecute am mancat castane fierte. Sunt foarte bune, de-a dreptul delicioase si iti aduc un aport insemnat de vitamine si minerale.

Se fac usor. Le speli, le pui intr-o oala incapatoare, o umpli ¾ cu apa si le pui la fiert.Castane in apa

Le scoti cu o spumiera, ca sa se scurga apa.Castane fierte

Aburinde sunt cele mai bune.Castane fierte

Le tai pe jumatate cu cutitul si le mananci direct din coaja, daca poti.Castane

Sau cu lingurita.Castane

Sunt delicioase, indiferent cum le mananci.Castane comestibile

 

One thought on “Cand toamna ne rasfata cu bunatati: Castanele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *