Briose Tonia- aperitivul perfect

Briose Tonia- aperitivul perfect

Briose Tonia

De-a lungul timpului am creat si perfectionat o reteta de briose-aperitiv cu piept de pui si ciuperci, pana am ajuns la formula pe care o prezint aici. Si daca tot am creat-o din ingrediente care-mi plac mie, i-am pus si numele meu, Tonia.

Asadar, am folosit:

500 g  piept de pui dezosat si fara piele, 500 g ciuperci champignon, 100 g cascaval, 200 g smantana, 5 oua, 2 linguri ulei de floarea soarelui, unt pt.ungerea formelor, sare, piper, marar si patrunjel, 1 morcov, 2 cepe medii, 1 ardei rosu capia  si 12 felii de paine integrala „Grau Intreg” de la Vel Pitar, din care am decupat 12 discuri.

Si bineinteles  forme de briose, am avut 12 forme din aluminiu.

Preparare:

Cu unt, am uns din belsug formele de briose.

Palariile ciupercilor le-am curatit de pielite (nu se spala daca au membrana intacta), Ciuperci champignon

piciorusele ciupercilor le-am spalat si  impreuna cu palariile le-am oparit un minut in apa cu putina sare. Cand s-au racit, le-am  feliat. Carnea de pui am pus-o la fiert in apa care clocotea deja si cand s-a racit putin am taiat-o cubulete. Legumele si verdeata le-am tocat si ras cat mai marunt. La ceapa e totdeauna mai greu pentru mine.Ingrediente pentru briose aperitiv

Intr-o tigaie adanca, timp de 2  minute am  calit ardeiul, morcovul si ceapa in 2  linguri  ulei de floarea soarelui, am pus sare si piper si am oprit focul.

Legume calite

La inceput pare complicat dar daca te organizezi putin, iti simplifici treaba.DSC07627

Din feliile de paine decupezi discuri pe care le pui in formele de briose.

Forme de briose

Intr-un castron mare am combinat carnea de pui,  ciupercile, legumele si am amestecat usor. Ouale batute le-am adaugat peste amestec apoi am  adaugat  smantana, mararul si patrunjelul, am amestecat iar si am pus in forme iar deasupra am presarat cascaval razuit marunt, putin piper si le-am pus la copt in cuptorul incalzit in prealabil.Briose aperitiv

Le verifici in negura cuptorului, ideea e sa cam stai cu ochii pe ele.

Briose aperitiv

si apoi le coci pana cand  suprafata lor este rumenita (cam 25- 30 minute, depinde de cuptor). Cand briosele s-au copt, le-am scos din cuptor si le-am mai lasat in forme sa se raceasca putin.                              Briose aperitiv

Mi s-au parut grozave si la aspect si la gust…de mirosul imbietor nici nu mai vorbesc.

Briose aperitiv

Sunt bune si calde si reci si poti sa le mananci la micul dejun, la pranz, la cina si poti sa le iei la pachet, la serviciu. Merg de minune cu muraturi, de fapt asa imi plac mie.

Briose Tonia

P.S   Uitasem, asa arata pe verso.

Briosa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *