Fasolea batuta se face din cele mai vechi timpuri si e intr-adevar hranitoare si delicioasa. Este foarte simplu de facut, nu-ti trebuie indemanare in ale bucataritului.
Ai nevoie de fasole, un morcov, o ceapa mai mare pentru fiert(sau 2 mai mici), o ceapa pentru prajeala, putin ulei si putin usturoi. Sa nu uitam de niste sare si piper (daca vrei).
Se fierbe greu dar poti sa rezolvi asta daca o pui la inmuiat de seara
sau/si o fierbi in oala cu presiune. Pui fasolea la fiert in apa rece si dupa ce da in clocot arunci apa.
si mai apoi o repui la fiert in alta apa fierbinte si adaugi morcov si ceapa.
Dupa ce s-a fiert bine, o strecori dar opresti si o cana sau doua din apa in care a fiert, ca sa se mixeze mai usor si sa fie mai fina.,
In timp ce fierbe fasolea, pregatesti usturoiul si il coci intr-o tigaie cu putina sare si mai apoi il zdrobesti. Poti sa-l pui si crud, dar asa copt, are o aroma delicata.
Mixezi fasolea, adaugand putin cate putin din zeama in care a fiert fasolea pana ajungi la consistenta dorita plus sare dupa gust.
Tot in timp ce se fierbe fasolea pregatesti si prajeala pe care trebuie sa o pui deasupra. Se caleste ceapa in ulei, se adauga sos de rosii sau pasta de rosii, se amesteca si se calesc impreuna timp de 1 minut, si e gata. Nu-ti ramane decat sa decorezi cu prajeala bolul de fasole batuta. Cu muraturi e “buna rau de tot”.
Cat costa o gardenia ?