Prințul, calul si prințesa de secol 21- continuarea

printesa moderna

Vezi aici episodu’ unu:  Poveste cu cal

Episodu’ doi:

Prințul, in tot acest rastimp fusese atat de ocupat cu mesajele spre alte zari incat a uitat ca si-a dat intalnire cu printesa, chiar in tara lui. Noroc cu calu’, care l-a scos la o bere si i-a explicat cum stau treburile cu printesele infuriate sau, Doamne fereste, cu printesele plictisite.

Printul a ascultat ce a ascultat dar a trebuit sa raspunda la un mesaj urgent in care fosta nevasta ii spunea ca i-a luat si tigla de pe casa dar in schimb i-a lasat copiii pe treptele de la intrare.

Pentru ca n-a putut sa ia si masa din sufragerie, fosta, a optat pentru banii de dentist ai calului. A fost pentru prima data in istoria povestilor nemuritoare cand calul a ramas cu gura cascata, mai ceva ca la dentist. La care oricum nu mai avea cu ce sa se duca.

Dupa socul initial si dupa un pumn de dulciuri, calul a decis sa prinda in copite frâiele povestii, pana nu-i trecea euforia provocata de continutul de zahar atat de mare incat nu fusese loc sa fie notat pe ambalaj.

Cu copitele la spinare si dotat cu un Iphone de ultima generatie pe care-l castigase la Popa Prostu’, calu’ a pornit in cautarea printesei.

N-a gasit-o din prima, poate pentru ca s-a luat dupa indicatiile baiatului de la parcare pe care nu-l putea invinovati ca a ramas ca boul la poarta noua cand a auzit un cal vorbind. Da’ ce, te pui cu povestile nemuritoare?

Asadar, l-a activat pe Marcel de la Gps, care l-a dus la mall-ul de la Dom, cu toate ca si asta l-a invartit in niste sensuri giratorii care nu existau pe vremea cand fusese programat.

Si-a facut loc cu greu prin magazinele ticsite de printese in cautare de chilipiruri, mai sa-i cada șaua de uimire, dar a vazut-o pe printesa noastra si s-a dus la ea.

De la departare i s-a parut trista dar de fapt era preocupata daca geanta Armani se potriveste cu sandalele Prada.

Calu’ a dat sa intre dar a fost oprit de o fata cu coama albastra care-i spunea ca fara papion nu are ce cauta in magazin.

Asa ca s-a pus pe asteptat. Si a asteptat. Noroc cu vecinu’ de asteptare care i-a oferit niste seminte zicandu-i ca si el e cu ochii pe zâna lui ( mânca-i-as ochii ei de zâna) dar si pe cardul Golden, mostenire de familie purtatoare de Versace.

Mai spre seara, obosit de asteptare, lesinat de foame si dupa ce atipise de cateva ori, calului i-a stat ceasu’ cand a vazut ca printesa acaparase un biet vanzator pe care-l obliga sa taie toate ațele de la geaca alba- colectia de toamna, geaca Gucci asamblata prin Turcia.

-Calule, unde-i printul?

Calu’, invatat sa spuna adevarul inca de cand umbla la Scoala de Vara, si in față cu imaginea printului care-i spunea ca s-a lins pe bot de jăratec, a spus ca printul e intr-o conferinta in cealalta parte a lumii.

Intre timp, printul, convins ca farmecul lui il scoate din orice incurcatura in afara de aia spinoasa cu fosta lui nevasta, i-a spus printesei, in mesaje bine ticluite, ca o furtuna naprasnica i-a spulberat acoperisul, i-a ravasit gazonul, i-a ratacit pisica ba chiar a deteriorat si grajdul calului, incat are nevoie de ceva timp ca sa-si revina.

Vadit impresionata, printesa a plecat la mare, in Sardinia. Observase o pata nebronzata pe degetul mic de la piciorul stang.

Continuarea in episodu’ trei.

Uite aici episodu’ 3: Poveste de adormit calu’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.