Gustos de-ti ramane mintea la el: Cum sa faci cel mai bun blat cu nuca si albusuri

Gustos de-ti ramane mintea la el: Cum sa faci cel mai bun blat cu nuca si albusuri


Se spune ca, daca blatul de prajitura e reusit si prajitura va fi grozava. Iar un blat facut din albusuri cu nuca nu poate fi decat delicios si destul de sanatos avand in vedere ca nu contine galbenusuri.

Blatul din poza e cel de la celebra Prajitura NAȘA, ce-i apartine prietenei mele Ana, de la Picior de Munte. Atunci, pe vremea prajiturii Nașa, eu m-am ocupat de poze si scris dar si de mancatul a vreo 5 bucati de prajitura, cu toate ca sursele mele mi-au spus ca as fi suspectata ca am mancat mai multe. Pe etape. Ca sa se piarda actiunea mea printre actiunile celorlalti hoti de prajitura Nașa.

Deci, blatul din nuca si albusuri il prezint separat pentru ca se poate folosi si la alte prajituri sau torturi. E foarte usor de facut.

Ai nevoie de: 12 albusuri, o cana si jumatate de zahar(375 g), o cana si jumatate de faina( masori cu aceeasi cana), 1 praf de copt, un bol cu samburi nuca( 200 g).

Se face asa: coci samburii de nuca in cuptor,nuci coapte in cuptor
ii zdrobesti putin,nuci zdrobite
mixezi albusurile spuma, adaugi zaharul continuand sa mixezi pana se face ca o bezea adevarata care nu cade de pe paletele mixerului,bezea
pui nucile sfaramate,nuci si bezea
faina amestecata cu praful de copt,amestec blat
si incorporezi usor, cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, pana arata asaaluat blat bezea
Torni totul intr-o tava pregatita, adica tapetata cu hartie de copt. Tava are 34/22 in interiorblat bezea
Nivelezi usor ca sa nu scoti aerul din albusuriblat albusuri
si il coci in cuptorul incalzit deja. Dupa coacere arata asa:
Va asigur ca este foarte bun. L-am mancat incorporat in prajitura Nasa dar il poti folosi cu incredere in orice fel de asocieri dulci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *