Cum sa fierbi cafea in…portocala. Ai mai vazut asa ceva?

cafea in ibric din portocala
Cafeaua e buna fara doar si poate. Ce-ar fi diminetile fara o ceasca aburinda de cafea?
Cea mai buna cafea (zic eu) este cea facuta din boabe proaspat prajite si rasnite exact cand inca mai sunt calde. Apoi, fiertura miraculoasa o asezonezi cu un praf de nucsoara, scortisoara si un bob de cardamon. Acum poti sa-ti incepi dimineata.
Dar cafea preparata in portocala ai mai baut? Am vazut pe net. Ma fascineaza internetul. Poti sa vezi si sa aplici tot felul de lucruri interesante.

Era un filmulet rapid, cu tot felul de chestii pe care poti sa le faci. Am tinut minte doar cum fierbi cafea in portocala.

Uite, asa am experimentat eu:

Am spalat o portocala, i-am taiat un capac si cu o lingura am inceput sa desfac miezul. portocala

Portocala se scobeste cu grija ca sa nu distrugi coaja. Miezul se transforma singur in suc pe care-l bei cu placere.portocala scobita cu lingura
Ca sa nu am surprize cu bomba cu cafea, am pus folie de aluminiu in zona in care am facut experimentul,  am pus o cescuta de apa in portocala, am asezat-o pe ochiul aragazului.portocala fara miez
Am adaugat in apa rece 2 lingurite de cafea pentru o cafea „strong” cu aroma de portocale.cafea in portocala
Stai cu ochii pe ea in timp ce fierbe.
cafeaua fierbe in portocalaIncredibil, chiar fierbe. Coaja da semne de ardere dar rezista eroic.cafea in ibric din portocala
Am oprit la timp focul, cafeaua o luase la vale pentru ca intre timp am si filmat cu telefonul.cafea cu caimac in portocala
In caz ca mai ai dubii, iata filmuletul doveditor ca poti sa fierbi cafea in portocala. Evident, iti va trebui cea mai mare portocala. Aceasta era cam mica.


Momentul adevarului: Uite cafeaua fumeganda. Pana acum mirosul este grozav si s-a imprastiat prin toata casa.cafea fiarta in portocala
Hmmm…mi-am facut curaj si am degustat-o. Chiar e buna cafeaua preparata in portocala. Pastreaza taria cafelei, gustul sau inconfundabil dar cu aroma minunata de portocale. ibric din portocala cu cafea
Maine imi voi face alta cafea in portocala. Acum am invatat cum. Important este sa folosesti portocale mari, ca sa faci o ceasca sanatoasa de cafea. Si tu vrei o cafea „portocalizata”, nu-i asa?

Sau cum spunea Jon Van Druten: O ceasca de cafea impartita cu un prieten este fericire gustata si timp bine petrecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *