Ciuperci in halat de dovlecel: Mâncărică cu bani puțini

Ciuperci in halat de dovlecel: Mâncărică cu bani puțini

halate din dovlecei umplute cu ciuperci

O mancare cu ciuperci e binevenita oricand. In afara de ciuperci, cu inca 2 sau 3 ingrediente faci un preparat gustos, satios si pe placul tuturor. Ca cel de azi, cu ciupercile imbracate in dovlecel. Nici macar nu costa mult.

Ciupercile au multe elemente de sanatate pe langa gustul delicios. Expuse la soare, ciupercile devin o sursa extraordinara de vitamina D. Au in piele ergosterol, similar cu colesterolul oamenilor. Pentru ca sunt crescute in intuneric, le lipseste vitamina D dar daca le expui la soare se incarca de vitamina D precum o baterie.

Ciupercile nu trebuie gatite mult. Majoritatea ciupercilor sunt distruse prin preparare termica intensa. Asadar, pentru mancarica in haine noi, ai nevoie de 500 g ciuperci brune, un dovlecel, un morcov, o legatura de ceapa verde si o legatura de patrunjel. Ciupercile brune au un gust mai pronuntat decat cele albe.
ingrediente dovlecei cu ciuperci
Mai intai te ocupi de ciuperci. Le cureti de impuritati, le speli rapid si le oparesti in apa putin sarata (cand clocoteste apa, pui ciupercile timp de 30 de secunde). Le scoti cu o spumiera si le lasi sa se scurga, eventual intr-o strecuratoare.

Prin oparire, ciupercilor le ramane consistenta, nu mai lasa zeama colorata si se scurteaza timpul de gatire ulterioara.ciuperci brune oparite
In timp ce se oparesc ciupercile, pui la incalzit tigaia grill si tai dovlecelul in felii lungi peste care presari un praf de sare.
dovlecel feliat
In tigaia grill feliile de dovlecel se fac imediat, stai cu ochii pe ele. Ai obtinut dungile, sunt gata dovleceii, raman crocanti.felii de dovlecel griliate
Partea cu grill-ul si oparirea iti rapeste ceva timp, in rest totul merge repede. Speli si toci ceapa verde si patrunjelul, speli si razi morcovul si tai in bucati ciupercile oparite.
Cand ai totul pregatit pentru asamblarea mancaricii, te organizezi putin, le asezi pe un platou. Asa ai totul in fata ochilor, nu uiti nimic.

Pe langa legumele si ciupercile pregatite, mai ai nevoie de sare, piper, ulei si o jumatate de ceasca de sos de rosii. Ce e acum in platou sunt bune de mancat in forma asta. Dar nu ma opresc aici, rezultatul final este grozav.bunatati pentru dovlecei umpluti cu ciuperci
Incalzesti uleiul si adaugi ciupercile, le lasi sa se caleasca 2 minute, timp in care le amesteci de zor.ciuperci brune calite
Adaugi ceapa verde si morcovul, le amesteci un minut cat sa se imprieteneasca aromele si legumele sa ramana crocante.ciuperci brune calite cu morcov si ceapa verde
Ultima data pui sosul de rosii care e deja fiert, amesteci un minut si stingi focul. Gusti. Asezonezi iar daca e cazul.ciuperci cu sos de rosii
Mancarica de ciuperci e gata. O mana de patrunjel aruncata peste mancare ii da aroma buna si aspect convingator.mancarica de ciuperci cu patrunjel
Partea frumoasa acum soseste. Asamblarea preparatului, imbracarea ciupercilor in halate de dovlecel. Feliile de dovlecel facute la grill, le manevrezi cu grija, le unesti capetele cu o scobitoare, formezi niste recipiente gustoase in care pui mancarea de ciuperci. Decorezi cu patrunjel.
Pe langa faptul ca arata bine, dovlecelul face casa buna cu ciupercile. Eu le zic ciuperci in halat de dovlecel chiar daca seamana cu paharele.dovlecei cu ciuperci-halate dragute
Preparatul asta te inveseleste si mai e si apetisant. Poti sa-l prezinti cu curaj, familiei. Dar ai grija sa le spui de scobitori.in halat de dovlecel
Preparatul este foarte bun si a doua zi, tinut la frigider. Nu-l reincalzi, ciupercile reincalzite nu sunt bune.
Si inca o poza, ca nu ma pot abtine.dovlecel griliat umplut cu ciuperci
P.S  Trebuia sa aleg un dovlecel mai mare. Mi-au ramas doua linguri de mancarica de ciuperci. Le-am mancat hulpav, cu un codru de paine neagra, la colțul mesei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *