Esti plin(a) de griji? Poate cartea asta te va ajuta

dale-carnegie-lasa-grijile-incepe-sa-traiesti-003Grijile sunt ceva obisnuit in viata, asta nu este niciun secret. Cu toti avem insa perioade in care grijile ne coplesesc, ne obosesc, ba chiar ne ingreuneaza viata de-a dreptul.   Cum sa iesim dintr-o asemenea perioada? Nu este intotdeauna usor, veti fi de acord in privinta acestui lucru.

Cel mai bine sa vezi lucrurile altfel si sa te impaci cumva cu situatia. Dar nu e usor sa-ti schimbi modul de a gandi. Uneori, cele mai bune sfaturi nu vin de la oameni (mai ales ca e greu sa gasesti oameni care sa te si inteleaga si sa si dea sfaturi foarte bune), vin din carti.

O carte care te poate inspira sa iesi dintr-o perioada proasta este “Lasa grijile, incepe sa traiesti”, de Dale Carnegie. “Parintele” cartilor de psihologie practica, Dale Carnegie a scris o carte citita de milioane de oameni de pe intreaga planeta.

Principiile din cartea asta sunt unele simple:

·         Accepta ca unele lucruri pur si simplu nu pot fi schimbate. Poti face ceva in privinta asta? Atunci fa! Nu poti face! Nu te mai stresa, atunci. De ce te-ai stresa pentru ceva ce nu poti schimba? Nu te mai framanta atat!

·         Gandeste-te la cel mai rau lucru care se poate intampla! O fi chiar atat de rau? Odata ce accepti orice ti se poate intampla, lucrurile devin mult mai usoar.

·         Cele mai multe griji sunt doar in capul nostru, ne preocupam de lucruri care nu se vor intampla vreodata. De cate ori v-ati temut de lucruri si dupa aceea ati vazut ca nici vorba sa se intample? De cele mai multe ori, va spun eu.

·         Nu are rost sa ne stricam sanatatea facandu-ne griji non-stop! E si un citat interesant acolo al filosofului si omului politic Montaigne, care le spunea oamenilor din Bordeaux, unde era primar: “Vreau sa pun umarul la rezolvarea problemelor voastre, dar nu si ficatul!”

·         Luati zilele pe rand, nu va stresati pentru ce a fost ieri sau chiar acum un an, doi ani ori chiar mai multi. Unii isi fac rau tinand dusmanii pentru toata viata. Odata ce am pus capul pe perna, nu mai avem ce face in ziua aia, nu are rost sa ne mai tot gandim.

Incercati sa cititi cartea asta! S-ar putea sa fie ca un om intelept si plin de sfaturi care va spune exact de ce aveti nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.