Zemosi si super gustosi: Ardei umpluti cu carne de curcan

Zemosi si super gustosi: Ardei umpluti cu carne de curcan

Exista anumite feluri de mancare ce nu se pierd niciodata. Cum ar fi ardeii umpluti. Zemosi si super gustosi, hranesc o intreaga familie.
Sunt sute de moduri in care se pot prepara si parca nu te saturi niciodata de ei.

De data asta am facut ardei umpluti cu carne de curcan. Este o carne buna, densa, fara multa grasime si tolerata inclusiv de copii.

Mancarea de ardei umpluti cu carne de curcan este sanatoasa, nutritiva, economica si delicioasa. Un amestec imbietor ce contine vitamine, minerale, fibre si proteine.

Sa faci ardei umpluti nu este greu nici macar pentru incepatori intr-ale bucataritului.

In varianta aceasta sunt ardei umpluti cu carne tocata de curcan si fierti pe aragaz.

Am avut 1 kg de carne tocata de curcan, 16 ardei grasi, 2 cepe mari, 5 linguri cu orez, cimbru uscat, 1 lingura cu pasta de rosii, sare, piper, 2 foi de dafin, o legatura de patrunjel (pentru decor) si vreo 300 ml suc de rosii ca sa coloreze supa in care fierb ardeii.

Sosul obisnuiesc ca sa-l fac separat, asa ca, daca ii fierb in zeama, fiecare poate alege cu ce mananca ardeii: simpli, cu sos de rosii, cu sos alb pe baza de smantana, cu iaurt sau doar cu smantana.

Sa preparam.

Am inceput cu ardeii grasi. La fiecare ardei am taiat un capacel unde e codita ardeiului, si l-am curatat de seminte si nervuri. Am spalat ardeii in interior si pe exterior. I-am lasat la scurs, cu gura in jos.

Daca vrei, pastrezi capacele, daca nu, poti sa folosesti bucati de rosii pe post de capace.

Le-am pastrat pe cele ale ardeiului.

Am facut asa:  am tocat marunt cepele si le-am sarat putin, le-am calit in 5 linguri de ulei, am continuat amestecarea pana cand ceapa a devenit moale si translucida.

Am adaugat orezul spalat si scurs, l-am amestecat bine cu ceapa, am pus o lingura de pasta de rosii continuand amestecarea, o ceasca de apa si am amestecat iar, la foc mic, pana s-a incorporat totul iar orezul s-a gatit putin.

Am adaugat cimbru, piper si sare. Gusti pe masura ce pui. Lasi compozitia la racit si apoi o amesteci bine, bine, cu carnea.

Ai compozitia de umplere, ai ardeii pregatiti. S-a simplificat totul.

Am umplut ardeii, i-am pus intr-o cratita larga si adanca. Asa ma asigur ca raman verticali.

Am pus apa doar pana la „buza” ardeilor si printre ei frunzele de dafin pentru aroma discreta.

I-am fiert la foc incet, cam o ora, dar cand au fiert de jumatate, am pus sucul de rosii.
Ca sa stii cand sunt gata, intepi un ardei cu furculita si suplimentar gusti din umplutura, ca sa vezi daca este fiert orezul.

M-am asigurat ca sunt fierti, am stins focul si am aruncat peste ei o mana de patrunjel tocat.

Deja arata apetisant. Imi lasa gura apa doar cand vad poza.
Nu puteam sa nu-i incerc. O portie generoasa cu niste  zeama este exact ce-mi trebuie. Mi-am mai presarat niste cimbru pentru ca asa imi plac.
Iar iaurtul merge de minune cu ardeii umpluti. Zic si eu.
Ardeii umpluti cu carne tocata de curcan sunt buni de tot, as putea sa spun chiar deliciosi.
Daca vrei alte retete de ardei umpluti, uite  ardei cu ciuperci  sau  ardei cu ton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *