Gust senzational de surprinzator: Tartine rustice cu somon si branza de capra

Gust senzational de surprinzator: Tartine rustice cu somon si branza de capra

Priceperea mea culinara are niste limite, de aceea optez pentru retete usor de facut.

Cand vreau sa mananc ceva bun si cu gust senzational de surprinzator, ma apuc sa fac niste tartine cu somon si branza de capra.

Mie imi place mult tot ce se poate pune pe paine. Mai ales pe paine prajita.

Combinatia de branza de capra cu somon afumat mi se pare foarte potrivita. E bun preparatul si se pastreaza bine 2 sau 3 zile in frigider. La mine, nu. Pot sa mananc toata ziua asa ceva.  Cere sa fie mancat in portii mari.

Tartinele acestea sunt simplu de facut. Ai nevoie de paine de buna calitate (am avut paine cu seminte), somon afumat, branza de capra, ceapa rosie, sare, piper, un varf de cutit de turmeric (am uitat sa-l pun la pozat), o legatura de marar si rosii cherry.

Am taiat in felii mai groase painea mea cu seminte si am prajit-o intr-o tigaie neaderenta, neavand grill sau prajitor de paine.

De aici incepe partea frumoasa. Intr-un castron, cu o furculita, maruntesti somonul afumat si branza de capra, adaugi mararul, sarea, piperul si turmericul.

Daca vrei culoare rozalie ca somonul, pui putina boia de ardei. Pentru ca e vara, eu am vrut culoare stralucitoare, asa ca, am adaugat putin turmeric.

Acum e totul pregatit pentru asamblarea tartinelor. Crema e gata, ceapa rosie e taiata rondele, rosiile cherry feliate, painea e prajita.

Sa facem tartine rustice:

Se taie bucati painea prajita, se pune crema de branza cu somon si se decoreaza cu rondele de ceapa rosie si feliute de rosii cherry. Copiii vor fi incantati sa participe la fabricarea lor.

Tartinele facute in modul acesta sunt usor de mancat, satioase si cu miros imbietor. Gustul este grozav, se simt somonul si branza alaturi de dulceata rosiilor si ceapa picanta.

Daca iti este foarte pofta, iti faci o tartina uriasa si o savurezi cum se cuvine. Cu o bere rece, tabloul este complet.

P.S  Pentru ocazii se pot folosi feliute de paine prajita taiate in bucati de diferite forme iar crema se pune cu poșul. Ideea e sa arate fin si sa constituie o singura imbucatura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *