Macrou la gratar: Ieftin, gustos și sățios

Pestele este considerat un aliment gustos, usor, si destul de sanatos daca il iei din surse sigure. Problema mea cu pestele este ca nu imi place sa-l curat sau sa-l feliez.

Intr-o buna zi, am incercat  macroul congelat, deja taiat in bucati accesibile, in fileuri.

S-a dovedit bun, usor de preparat. Se dezgheata foarte repede. Macroul este considerat un peste economic, foarte gustos si satios.

L-am spalat si zvantat pe servete de hartie, ca sa nu se lipeasca atunci cand il frigi. Apoi, l-am sarat, piperat, stropit bine cu zeama de lamaie si cu niste ulei. L-am acoperit cu folie alimentara si l-am mai tinut la temperatura camerei, vreo 20 minute, ca sa se imprieteneasca aromele si ca sa nu fie rece atunci cand il frigi, pentru ca s-ar putea lipi de gratar.

Macroul se potriveste bine cu spanac, rosii coapte si crema de usturoi. Sau asa imi place mie.


Intre timp am preparat sosul de usturoi, facut din usturoi frecat cu ulei pana se face ca o crema si apoi adaugata smantana si niste patrunjel verde tocat.

Apoi am spalat niste baby spanac.

Spanacul l-am calit 2 minute in tigaie iar rosiile cherry le-am copt pe tigaia gratar.

Macroul l-am prajit pe o tigaie gratar, pe aragaz. Pe gratar, fileurile de macrou se fac repede. Imi place mai rumenit la exterior si fraged la interior.  Asta se obtine avand tigaia grill deja incinsa atunci cand pui macroul.
Rezultatul este mai mult decat multumitor pentru un pranz sau o cina in familie.

Macroul s-a dovedit de un gust surprinzator, s-a imbinat perfect cu spanacul, dulceata rosiilor cherry coapte si crema de usturoi. Sa tot mananci asa ceva.
M-am delectat cu portia mea. Ar fi fost bun un vin alb, sec (spun specialistii) dar a mers bine si cu bere.
Mancarea gatita acasa este mult mai economica si mai sanatoasa pentru ca stii ce pui in ea. Si daca nu stii s-o decorezi, nu se supara nimeni.
Mi-a placut experimentul meu culinar. Am mai cumparat fileuri de macrou congelat si le tin in congelator pana mi se face iar pofta de macrou la gratar.
Il voi incerca si cu alte garnituri. Cu ce credeti ca s-ar potrivi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.