Briose cu prune: Pufoase, dulci si aromate cat sa-ti lase gura apa

Briose cu prune: Pufoase, dulci si aromate cat sa-ti lase gura apa

Multa lume mananca briose alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.

Briosele sunt prajituri pe care poti sa le faci in multe moduri, imaginatia nu are limita. Pentru ca e toamna, am optat pentru briose cu prune.  Sunt pufoase, aromate si arata bine.

Am folosit prune obisnuite. Prunele sunt sanatoase si au gust delicios. Cand sunt coapte in cuptor, chiar si in prajituri, devin deja savuroase.

Cu aluatul de briose nu poti gresi daca pui faina si amidon de porumb, unt, lapte, oua. Amidonul face miezul moale si laptele il fragezeste. Untul face ca briosele sa ramana proaspete mai mult timp, le asigura umiditatea.

Pentru aluat ai nevoie de: 250 g faina, 150 ml lapte, 100 g unt topit, 100 g zahar, 1 praf de copt, 2 oua,  un varf de cutit de sare si o lingura de amidon de porumb.

Iti aranjezi totul la indemana. Intr-un vas pui faina, amidonul, praful de copt si sarea (amestecul uscat).  Intr-o craticioara, pe foc mic doar topesti untul in lapte, nu-l lasi sa fiarba.

Intr-un bol incapator, mixezi ouale cu zaharul, pana arata ca o crema (cam 2 minute), adaugi laptele cu untul topit, pui amestecul uscat si amesteci in continuare cu telul pana se incorporeaza bine totul.

Am folosit forme de aluminiu pe care le-am uns cu unt, ca sa se scoata mai usor briosele. Cu o lingura am pus aluat in forme, pe 3/4 din forma, apoi prunele spalate si fara samburi.

Si peste prune am pus iar aluat.
Le-am pus in cuptor, la 180 grade, cuptor electric incalzit in prealabil. Au crescut multumitor.Au capatat deja o rumeneala imbietoare.Se scot din forma cand sunt fierbinti. In toata bucataria s-a imprastiat mirosul innebunitor de briose abia scoase din cuptor.

Singurul tau gand este ca briosele sa se raceasca mai repede. Al meu n-a fost asa. De gand vorbeam.

Am mancat una, cu lacomie, m-am ars cu prunele fierbinti, a curs siropul din ele, dar zau ca a meritat.

Sunt bune… dulci, aromate, pufoase si apetisante.

Sunt bune asa, fara sa le mai pudrezi cu zahar sau sa le pui glazura/crema, etc…

Ce zici de o prajitura de sezon? Ai pofta de o prajitura de sezon?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *