Dr. Oetker „loveste” din nou: Briose cu ciocolata pufoase si aburinde

Dr. Oetker „loveste” din nou: Briose cu ciocolata pufoase si aburinde

Cel mai vizualizat articol de pe site-ul meu este  cel pe care il puteti vedea aici: Musuroi de cartita de la Dr. Oetker

De aceea am vrut ca sa incerc alt preparat de la Dr. Oetker si anume briosele cu cacao si ciocolata.

Produsele de la Dr. Oetker sunt foarte bune. Carcotasii vor spune ca nu sunt sanatoase. Sunt mai sanatoase decat covrigii sau gogosile de la coltul strazii. Si lista ar putea continua.

Briosele sunt acele delicii preferate la cafea sau ceai in orice moment al zilei si care se pot decora atragator si imbietor.

Se prepara usor mai ales cand le ai la cutie, de la dr. Oetker. Nu mai stai nelinistita daca vor creste sau nu. Iti vor iesi perfecte.

Sa (ne) revenim:

Ai in pachet o punga cu mix briose de ciocolata, alta cu fulgi de ciocolata, 12 forme de hartie pentru briose iar pe pachet sunt instructiunile pe care trebuie sa le urmezi intocmai.
Mai intai asezi formele de briosa intr-o tava, la indemana. 

Asadar, pe langa mix-ul din cutie, mai ai nevoie de: 3 oua, 150 ml de ulei, 3 linguri de lapte (daca e prea uscat amestecul).Se amesteca cu mixerul la viteza mare timp de 2 minute dar merge si cu telul pana ce  aluatul devine lucios.

Dupa ce ai pregatit aluatul de briose, incorporezi usor fulgii (bucatelele de ciocolata) dar lasi un sfert din ei pentru decorarea brioselor. Eu am facut asa: sunt 12 briose, am oprit intre 7 si 10 bucatele de ciocolata pentru fiecare briosa.

Ca sa nu gresesti la impartirea aluatului, pui prima data cate o lingura de amestec in fiecare forma si apoi imparti iar. Decorezi cu fulgii de ciocolata si sunt gata de copt. Se pun in cuptorul preincalzit.

Se coc la 180 grade cam in 20 minute in cuptorul cu gaz si cam in 15 minute in cuptorul electric. Oricum, stai cu ochii pe ele.

Le-am admirat in cuptor. Sunt la aceeasi dimensiune, nu „cad”.

Briosele se lasa la racit in formele de hartie. Arata apetisant, merg perfect la cafea.
Sunt pufoase, gustoase si aromate. Sa tot mananci. La micul dejun, la pranz, la cina, si normal ca nu poti exclude gustarile. Sau daca te trezesti noaptea…dar asta-i alta poveste.

Le-am mancat aburinde. Cine are rabdare ca sa se raceasca?!



In concluzie, e bine sa urmezi intocmai indemnul celor de la Dr. Oetker: „Un muffin (două, trei … cinci) te binedispune!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *