Prajitura cu iaurt si struguri albi: Aroma si savoarea duminicilor tale

Prajitura cu iaurt si struguri albi: Aroma si savoarea duminicilor tale

Daca a venit iarna, sa ne apucam de prajiturit. Cu fructe la indemana. Cum ar fi, strugurii albi. Care sunt verzi, de fapt. Indiferent de culoarea lor, strugurii sunt buni si sanatosi, iar in prajituri deja devin savurosi.

Prajitura cu iaurt si struguri este o prajitura usor de facut, pufoasa, cu aroma delicata si aspect imbietor.

Pe langa struguri, ai nevoie de: 400 grame iaurt de calitate (am folosit Cedar), 13 linguri de zahar, 14 linguri de ulei, 1 praf de copt, 2 oua, 17 linguri (cu varf) de faina tip 000.

Partea frumoasa la aceasta prajitura este ca prepari totul in acelasi vas, folosind mixerul.

Sa incepem:

Se mixeaza zaharul cu iaurtul.

Se adauga uleiul putin cate putin si se continua mixarea.

Apoi praful de copt si ouale.

Si faina, pe rand, ca sa se incorporeze bine si rezulte o coca moale ca pentru chec.

Torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si asezi cum vrei boabele (spalate) de strugure.Coci prajitura in cuptorul preincalzit. La mine a fost cuptor electric, la temperatura de 180 grade. Stai cu ochii pe ea, se face repede.

S-a copt frumos, fara sa se arda.Boabele de strugure, in functie de greutatea lor, raman la exterior sau cad in interior.Asa, ca, te poti delecta cu boabe de strugure in oricare bucata de prajitura.

Prajitura este delicioasa si imbietoare. Va deveni prajitura duminicilor tale. Copiii o vor adora.

Are blat pufos ca un nor si gust discret de iaurt cu struguri albi.



Am vazut ca ninge, am presarat si eu putina ninsoare din pudra de zahar. Ca sa fiu in ton cu iarna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *