Cum sa faci cel mai simplu compot de gutui

Cum sa faci cel mai simplu compot de gutui

Compotul de gutui este aromat, dulce-acrisor, bun si reconfortant. Are culoare vesela, iti aminteste de soare. Este indicat sa-l consumi iarna, la gura sobei.

Poti sa-l faci oricand ai gutui la indemana.Chiar si dintr-o gutuie, asa cum am facut eu. Este foarte simplu sa faci compot de gutui.
Cu un servet de hartie am curatit puful de pe gutuie, apoi am spalat-o.
Am taiat-o in bucatele (fara coaja), mai mici sau mai mari si am le-am pus la fiert cu apa, o jumatate de lamaie, un baton de scortisoara, 2 cuisoare si 4 cuburi de zahar brun.

Gutuia era destul de dulce asa ca mi s-au parut suficiente 4 cuburi de zahar. Si ca sa aiba efect si asupra organismului nu e nevoie de mult zahar plus ca mie imi place ca siropul sa fie acrisor.Am fiert la foc mic pana gutuile au fost patrunse. Asta inseamna cam 20 minute. Gusti, intre timp.Cand a fost gata, fierbinte l-am pus in borcanele spalate si uscate. Intai bucatele de gutuie, apoi am completat cu lichidul plin de arome.

Dintr-o gutuie, apa si mirodenii, mi-au iesit 2 borcane de compot de gutui aromat. Unul de 800 ml si altul de 400 ml.Arata bine compotul meu. 

Ca sa se sigileze bine, intorci borcanul de cateva ori.

Borcanul cel mic cu compot l-am mancat doua zile mai tarziu. Era bun, acrisor, cu bucati suculente, fragede si aromate, de gutuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *