Pătrunjelul din fereastră: Cultivă planta care iți va face zilele aromate

Pătrunjelul este o planta aromatica ce nu trebuie sa lipseasca din bucatarie. Ca sa nu-si piarda proprietatile, se foloseste in stare cruda, la sfarsitul preparatelor.

E apreciat pentru ca imbogateste gustul bucatelor, are o aroma inconfundabila dar si pentru ca e bogat in vitamine si minerale esentiale si impiedica actiunea radicalilor liberi. Este plin de substante antioxidante.

Sub forma de suc este folosit in programele de detoxifiere, mai ales pentru ficat dar si pentru retentia de apa plus ca tine sub control glicemia.

Imi place patrunjelul. In orice preparat culinar care “cere” patrunjel.

Si pentru ca uit sa cumpar sau la magazin nu gasesc totdeauna, am semanat patrunjel intr-un vas de flori.

Am pus pamant de gradina amestecat cu pamant de flori. Am avut seminte de patrunjel pentru frunze. Undeva, pe net, scria ca trebuie sa tii semintele in apa, de seara pana dimineata, ca sa creasca mai repede. Voi proba data viitoare.

L-am pus la fereastra dar nu direct in soare si i-am asigurat necesarul de apa. Chiar a crescut. In prima faza, cam anemic pentru ca am lipsit mult de acasa.


Apoi am inceput sa-l ud constant. Si-a revenit, s-a dezvoltat frumos, cu frunze mari si lucioase.
Culeg mereu cate un buchetel pentru mancarea mea. E proaspat, aromat si stiu de unde e.

Si exact buchetul de mai sus l-am adaugat intr-o omleta, cu 2 minute inainte de a fi gata. L-am taiat mai mare, ca sa i se simta gustul. Si, da, a fost prea mult intr-o amarata de omleta dar merita sa ma bucur de prima recolta a patrunjelului din fereastra..

S-ar putea numi patrunjel cu omleta.

Daca nu ai gradina dar iti place patrunjelul proaspat, este simplu sa plantezi patrunjel intr-un vas de flori.

Il vei avea mereu la indemana si bucatele tale vor fi savuroase.

Data viitoare voi incerca sa cultiv cimbru. Tot intr-un vas de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.