Fluturi și mofturi în pădurea haotică: Distracție și aventură în călătoria spre prima zi de grădiniță

Episodul 2.

Într-o dimineață însorită, Aki, fluturele pasionat de Minecraft și pian, s-a trezit plin de energie.

Urma prima zi de grădiniță pentru el și prietenii săi, și agitația era în toi în pădurea lor haotic de frumoasă.

Își exersase câteva acorduri la pian, în timp ce aștepta nerăbdător să înceapă aventura alături de prietenii săi.

Prima a sosit Bibi, buburuza adorabilă. Pentru că se anunțase o zi cu soare, si-a adus umbreluța preferată.

Bibi zbura în jurul lui Aki cu o listă lungă de cumpărături în mână.

-Trebuie să avem totul pregătit pentru prima zi! Începând cu rucsacuri de grădiniță, cărți de colorat și până la gustările preferate! striga ea, încercând să se asigure că nimic nu va lipsi.

-Dar eu vreau un rucsac cu modele de Minecraft!, se plângea Aki, fluturând alături de ea. Nu pot purta unul simplu!

În timp ce se pregăteau să plece la mall, Cezar, greierele pasionat de aventură, a intrat în casă, cântând la vioara dintr-o frunză si agitându-și vesel antenele .

-Am auzit că la grădiniță vom învăța lucruri noi și interesante! Sunteți gata să începem?, i-a întrebat el in ritm melodic, dar n-a mai așteptat raspunsul.

Evi, libelula ce iubea dansul mai mult decât orice, s-a alăturat grupului, fluturând în jurul lor cu mișcări grațioase. Isi pusese aripile curcubeu si voia să danseze in razele soarelui.

-Haideți să facem această zi de grădiniță plină de bucurie și dans! a strigat ea, râzând din tot sufletul.

Astfel, cu toți prietenii săi alături, Aki a început să se simtă din ce în ce mai entuziasmat pentru noua aventură care îi aștepta la grădiniță.

Si-au amintit că au nevoie de haine si tot felul de lucruri si au pornit la magazinul pentru copii din mall-ul de la marginea pădurii.

Când au ajuns la mall, cei 4 prieteni si-au facut curaj si au intrat sa-si aleaga haine.

Toate vietuitoarele mici ale pădurii erau acolo, era un haos de nedescris.

Numai mofturi si nemultumiri se auzeau, si haine care parca zburau peste tot.

Cezar, greierele, cu mofturi si nemulțumiri încerca să-și aleagă ținuta perfectă pentru ziua cea mare.

-Nu pot merge la grădiniță fără o haină care să-mi pună în valoare antenele!, se văita el, aruncându-și hainele pe jos și încercând una după alta. Dacă nu gasesc pantaloni la fel pentru toate picioarele mele? Unde sunt pantofii de dans?

Si printre salturi spectaculoase, continua să se vaite “Si ce mă fac fără papion?”

Evi, libelula diafana si cu ochi albastri ca marea liniștită, încerca să-i calmeze pe toți, dar și ea era într-un haos total.

-Cum să mă prezint în fața noilor prieteni? Si dacă la grădiniță nu este o băltoacă in care să mă pot reflecta?, se întreba ea în timp ce zbura de colo-colo. Unde e rochița turcoaz? A luat careva rochița turcoaz? Eu cu ce îmi pun ochii in valoare?

Bibi se agita de colo-colo. Bibi, buburuza ce avea o pasiune pentru modă, a venit la Aki învăluită într-un val de țesături diafane.

– Aki, trebuie să-mi dai un sfat în legătură cu ținuta pentru prima zi de grădiniță! a spus ea, întorcându-se într-o ușoară miscare de gimnastică printre culorile strălucitoare.

-Sigur că da!, a răspuns Aki, zâmbind larg. Știu exact ceva ce ar merge perfect cu picățelele tale! Iar eu mi-am găsit rucsac cu minecraft si o cămașă grozavă ce se potriveste cu aripile mele multicolore.

Tot agitandu-se prin magazin au dat peste cărăbușul Bruno, prietenul lor.

Bruno, cărăbușul pufos, proba de zor diverse sacouri strălucitoare. Nimic nu se potrivea, voia ceva metalic, de luptător neînfricat. Noroc cu Bibi si Evi. I-au gasit cea mai trainica armură verde cu însemne de războinic.

În cele din urmă, cu multe zâmbete forțate și haine probate pe fugă, Aki și prietenii săi s-au gândit că sunt pregătiți să înceapă aventura la grădiniță.

Asa că, a doua zi, o dimineață plină de soare, Aki și prietenii săi s-au hotărât să plece spre grădiniță. Cu rucsacurile lor pline de gustări și rechizite, au pornit într-o călătorie plină de aventuri, alternând zborul cu mersul pe jos, si zâmbind la salturile lui Cezar.

Aki isi pusese cele mai lungi antene, ca să fie sigur că e atent la grădiniță.

Bruno, mai dolofan, si cu armura grea, rămânea mereu in urmă. “Hai, Bruno, grabeste-te!, i-au strigat prietenii.”

Primul obstacol pe care l-au întâlnit a fost o poteca ce avea din loc in loc câte o băltoaca.

Cezar, încălțat în pantofi de dans, s-a pomenit căzând într-o baltă cu picioarele în sus, iar Bibi-buburuza, i-a sugerat că poate ar fi mai potrivit să evite bălțile în viitor.

Doar libelulei Evi ii convenea, se oglindea in fiecare luciu al apei, cautand unghiul potrivit pentru o miscare de dans nou inventată, mai ales că avea hainele in culorile ei preferate.

Pe drum, Bibi a zărit o frunză mare și colorată și a hotărât că ar fi perfectă pentru o rochie nouă. Cu toate acestea, încercările ei de a o lua de pe copac au dus la o cădere haioasă, cu ea alunecând până la picioarele lui Aki și Cezar, care au venit în ajutorul ei.

Noroc că s-a ales doar cu hainele șifonate, dar, prevazatoare cum era, in rucsac avea o ținută de schimb.

La un moment dat, pe când Aki, Bibi si Evi zburau printre copaci, o rafală puternică de vânt a ridicat o mulțime de fire de iarbă în aer, creând un vârtej puternic.

Evi a încercat să zboare împotriva vântului cu grație, dar a fost prinsă în vârtej și a început să se rotească ca un elicopter.

Aki și Bibi au încercat să o prindă, dar s-au trezit și ei prinși în vârtej, răsucindu-se în aer până când vântul s-a oprit brusc, lăsându-i pe toți la pământ, amețiți, cu antenele ciufulite, dar râzând din tot sufletul.

Cezar si Bruno mergeau agale, dar râdeau și ei. Se adapostisera sub un copac si vântul nu-i prinsese.

Cum drumul era in urcare, Evi, cu aripile sale fragile, a încercat să zboare cât mai sus, dar a ajuns într-un tufiș de spini, iar Bruno a dat peste o piatră și s-a rostogolit în jos, strigând “Să nu-mi spună nimeni că nu sunt flexibil!”.

Prietenii le-au sărit în ajutor. Din fericire, Evi si Bruno n-au pățit nimic.

Si au tot mers, au sărit, si au zburat.

În timp ce se apropiau de grădiniță, prietenii au descoperit o pantă abruptă acoperită cu frunze uscate. S-au hotărât să facă o competiție să vadă cine coboară mai repede, dar lucrurile au luat o întorsătură haioasă, când toți au ajuns să se rostogolească în jos, in zgomotul frunzelor de sub ei.

Cu toate acestea, nu s-au lăsat descurajați și au continuat drumul întâlnind pe drum alte vietăți haioase care se îmbrăcaseră și ele pentru grădiniță.

Amy, albinuța harnică a trecut in zbor pe lângă ei, citind de zor dintr-o carte. Se ducea la scoală, era in clasa întâi.

O șopârlă în costum și cu ghiozdan pe spate a trecut pe lângă ei agitand mâinile și strigând “Salut, colegi!”.

O albinuță cu ochelari și o mică coadă impletita își ținea caietul strâns la piept, în timp ce gândacul-de-lemn încerca să-și îndrepte pălăria șifonată.

Mai încolo, în drum spre grădiniță, au întâlnit o bandă de furnici care purtau la fel de multe provizii precum un supermarket mobil.

-Ce se întâmplă aici?, a întrebat Cezar, privind cu ochii mari către munții de provizii.

-Nu putem merge la grădiniță fără aprovizionare pentru toată luna!, a explicat o furnică, cu un ton serios.

-Bine!, a spus Cezar. Hai să vă cânt ceva.

Și, în mijlocul haosului, s-a auzit o voce puternică: “Hei, așteptați-mă și pe mine!”. Era Bruno, cărăbușul pufos, care alerga cu o frunză uriașă în spate.

-Hei, lume, trebuie să avem și umbrelă în caz de ploaie!, a spus el, străduindu-se să nu lase frunza să-i scape din mână.

Aceste întâmplări amuzante au adăugat un plus de distracție și aventură în călătoria lor spre grădiniță.

În cele din urmă, cu rucsacuri încărcate și haine înghesuite, Aki și prietenii săi au ajuns la grădiniță.

Grădinița era o clădire amuzantă, construită din cuburi colorate suspendate si dispuse haotic, cu terase în formă de aripi stilizate, si acoperită cu petale de flori și frunze împletite.

Pe acoperiș, printre flori si frunze impletite se reflectau pasiunile copiilor: Gaseai Minecraft’s uluitoare, clape de pian, chitare, modă si dans imbinate intr-un stil modern si surprinzător, iar cărțile colorate dominau zona. Printre ele, fluturau steaguri multicolore și prin ferestrele strălucitoare se auzeau râsete și veselie.

Drone argintii de pază survolau zona.

Pentru cine nu putea să zboare, existau lifturi functionale.

Părea o clădire din viitor.

Cu toții au intrat înăuntru cu entuziasm, gata să înceapă o zi plină de aventuri și învățături alături de noii lor prieteni de la grădiniță.

Drumul lor prin pădure a fost plin de căzături și întâmplări amuzante, iar grădinița pe care au descoperit-o era ca o oază de bucurie și veselie în mijlocul naturii!

Și, cu toate că au fost câteva mofturi și agitații pe drum, aventura lor a devenit rapid o sursă de amuzament și bucurie pentru toată lumea.

Așa că, deși pregătirea pentru prima zi de grădiniță a fost plină de haos, Aki și prietenii săi au învățat că lucrurile nu trebuie să fie perfecte pentru a fi distractive și pline de aventuri!

De atunci, Aki și prietenii săi au continuat să trăiască aventuri minunate împreună, explorând lumea și împărțind bucuria și prietenia lor cu toți cei pe care îi întâlneau.

Episodul 1 îl poți citi   AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.