Delicios. Dovlecei umpluti cu craite

DSC01349Pentru cine n-a auzit de ele, craitele sunt cele mai gustoase ciuperci de padure si nu degeaba au fost numite craiesele padurii. Pe langa faptul ca sunt frumoase, craitele au un gust si o aroma ce te fac sa nu te mai opresti din mancat. Se pot gati in toate modurile dar azi am ales dovleceii umpluti cu craite. Ca tot e sezonul lor. Al amandurora.

Reteta este urmatoarea:

Ai nevoie de 10 dovlecei, 1kg de craite, 4 linguri de ulei, 2 cepe mari, sare, piper, cimbru, patrunjel si 3 rosii pentru decorat(optional).

Craitele se curata de pamant, se spala si se feliaza cam de un cm grosime. Se prajesc in ulei, intr-o tigaie, pana scade toata apa din ele. Se scot si in uleiul ramas in  tigaie se prajeste ceapa(taiata marunt). Se adauga o cescuta de apa si se continua gatitul pana scade apa si ceapa devine translucida. Craitele prajite se amesteca cu ceapa calita, se pune sare, piper, cimbru si patrunjel. Dovleceii se spala, se taie jumatati, se curata de seminte cu ajutorul unei linguri si se umplu cu compozitia finala. Se acopera fiecare jumatate de dovlecel cu felii de rosii, se pun intr-o tava si se tin in cuptor circa o ora. Cand se scot din cuptor, daca se doreste  se poate pune patrunjel proaspat tocat pe deasupra.

Pe langa aportul de vitamine si minerale acest preparat are mai putine calorii decat daca ar fi fost preparat cu carne sau ton.craita

DSC01331

DSC01326 DSC01339

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *