Inaltarea Sfintei Cruci la Manastirea Viforata

Sfanta Cruce de la ViforataCu o istorie bogata si greu incercata, Manastirea Viforata de langa Targoviste, te atrage prin demnitatea cu care a trecut prin toate vitregiile sortii si se inalta mandra, curata si dreapta. Manastirea Viforata

Ca o curiozitate a naturii sau/si cu voia Domnului, in curtea manastirii e un brad sub forma de cruce si altul cu doua brate din acelasi trunchi.Bradul-cruce si bradul cu doua brate

Bradul-cruce  strajuieste mandru curtea manastirii. Bradul, la manastire, simbolizeaza curatenia sufletului si credinta noastra. Iar sufletul, te sfatuiesc preotii, ti-l poti curati doar prin sfanta Spovedanie.

Bradul-cruce

Bradul cu doua brate te uimeste. Nu cred ca vezi des asa ceva. Iar pentru ca se afla in curtea manastirii, gandul te duce la minuni dumnezeiesti. Si te indeamna la rugaciune. Asa cum a spus ÎPS Iustinian Chira: „Rugăciunea are darul de a face să picure în suflet neîncetatul izvor al bucuriei. Sufletul din care nu se înaltă spre Cer glas de rugăciune este asemenea unei case pustii, plină de păienjeniş, locuită numai de păsările întunericului. Un suflet care nu se stie ruga, nu va şti ce-i fericirea, chiar de ar avea toate bogăţiile pământului. Rugăciunea adevărată este trudă sfântă.”

Bradul cu doua brate din acelasi trunchi

Atata liniste si simplitate te indeamna la gandire si buna-credinta. Oamenii vin la manastire ca sa-si  regaseasca echilibrul sufletesc. Manastirea este considerata un loc al spiritualitatii, omul credincios incearca sa comunice cu Dumnezeu. Manastirea Viforata este o manastire cu obste de maici. Numele ciudat nu se refera la clima din acea zona, nu este referire la vifor, cei de acolo spun ca probabil se refera la toate navalirile straine, jafurile si incendiile la care a fost supusa…”viforul” omenesc.

Manastirea Viforata
Frumusete si curatenie- chiliile maicutelor.Chiliile maicutelor la Viforata
Tot in curtea manastirii.
La ViforataCu atata liniste si pace si pasarile cerului poposesc aici, in cazul acesta, un porumbel.Porumbel la manastirea Viforata                                      Si pentru ca azi e praznicul imparatesc  Inaltarea Sfintei Cruci, maicutele de la Manastirea Viforata au onorat cum se cuvine aceasta sarbatoare si prin pregatirea coroanei din flori in mijlocul careia au pus Crucea Mantuitorului nostru Isus Hristos.
Sfanta Cruce la Viforata
Ce frumoasa e!Sfanta Cruce de la Viforata
Aici gasiti manastirea.Adresa manastirea Viforata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *