Lumea papadiilor: Iti mai aduci aminte de campurile magice de papadie?

Camp de papadii

Florile papadiei sunt de un galben intens si au in ele toata stralucirea soarelui: se deschid o data cu rasaritul soarelui si se inchid la apus iar o veche legenda spune ca florile de papadie provin din praful ridicat de carul zeului Soare, atunci cand mergea in jurul Pamantului.

Copiii sunt incantati de aceste flori catifelate si colorate.

Floarea galbena de papadie este considerata un talisman. In unele tari miresele adauga o floare de papadie in buchetul de mireasa, ca sa le aduca noroc in casnicie si copii sanatosi.

Dorinte, vise si sperante incredintate unei flori asa de micute.Floare de papadie

Zdrobeste in maini petalele de papadie si da-ti pe piele cu sucul rezultat. Se spune ca vei fi apreciata si indragita oriunde te vei duce. Daca nu, macar te alegi cu o piele catifelata.

Papadia se gaseste in toata lumea si in toate locurile unde poate sa creasca iarba. Este preferata albinelor Flori de papadieiar mierea de papadie este foarte sanatoasa.

Chiar daca o rupi, creste alta. Papadia reprezinta simbolul vietii pentru ca se regenereaza usor iar semintele ei sunt purtate de vant si, unde intalnesc pamant fertil, acolo raman si apar alte frunze si flori.

La maturitate se transforma in bulgări delicati, pufosi.papadii

Daca in drumul vostru intalniti papadii, nu le ignorati. Traditia spune ca daca esti departe de persoana iubita, gandeste-te intens la ea, inchide ochii, surade, pune-ti o dorinta si sufla cu putere in puful magic al papadiei.papadie

Mai sunt povesti: daca reusesti sa sufli  tot puful dintr-o data, te asteapta un an bogat si plin de surprize placute. Daca nu vei avea un an asa cum ti-ai pus dorinta, macar semintele de papadie vor zbura departe si astfel vei contribui la cresterea altei  plante si altcineva va putea sa-i incredinteze dorintele.

Iti mai aduci aminte de campurile magice de papadie?Camp de papadie

P.S In poza e nepotelul meu. Avea 8 luni atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *