Skywalk Allgäu Naturerlebnis Park: Aventură pe tărâmul acvilei roșii

Drumul spre varful brazilor incepe in Skywalk Allgäu Naturerlebnis Park din Scheidegg, Bavaria (Germania), un parc de aventura naturala, distractie, adrenalina si privelisti fantastice.

Daca te afli in Scheidegg de fapt esti in triunghiul Germaniei, Austriei si Elvetiei.

Parcul natural Skywalk din Allgäu (Skywalk Allgäu Naturerlebnis Park), cu copaci seculari (in special brazi) se intinde pe 60.000 mp, aproximativ cat 8 terenuri de fotbal.

Aici te simti liber si fara griji, exact ca in copilarie. Cu tot cu furnicute.

Esti iubitor de miscare, aventura, aer curat si paduri magnifice? Tocmai ai gasit locul potrivit.

Lumea aventurilor forestiere cu turn, trepte si poduri suspendate care se leagana in bataia vantului tocmai a inceput. Daca te uiti la desenul gasit pe site-ul lor  skywalk-allgaeu.de  constructia este imensa. Si pare ca te apropie de cer. De asta au ales un nume inspirat “Skywalk”.

Toata minunea suspendata are 540 m lungime si este o reusita arhitecturala, o constructie unica de poduri suspendate si plutitoare, sigura din punct de vedere tehnic.

Chiar daca nu esti din fire prea aventurier, iti iei inima in dinti si incepi sa urci spre/pe Skywalk.

Bucura-te de experienta, mai tipa de frica din cand in cand daca e cazul dar apoi toate interjectiile vor fi de incantare si uiti ca te plimbi deasupra copacilor la o inaltime ametitoare.

 

Daca ti se pare prea la indemana, de la sol vezi asa:

Daca esti tematoare ca mine, urci 50 de trepte, vezi hăul de sub tine si te opresti paralizata. Nu mai vreau sa urc, ma ia cu ameteala! Dar curajosul de langa tine iti spune: “poti, nu e dificil, incearca sa nu privesti in jos”.

Hai sa mai urc, uite ce se vede:

Este bine sa continui calea spre varful copacilor pentru ca de aici incepe uimirea ta… “wooow, nu pot sa cred, vad de la varf in jos brazi de 40 m inaltime!”

Nu numai ca vezi varfurile brazilor maiestuosi ci poti sa le simti parfumul de cetina, de padure curata cu arbori sanatosi.

Cand ajungi in varf ai o panorama uluitoare: vezi in departare muntii Allgäu si lacul Konstanz.

Hai, urca tot mai mult, inspira adanc si bucura-te de libertate. Esti deja la 29 m inaltime. Pe langa adrenalina, sentimentul de libertate este coplesitor. Dintr-o data ti se schimba si perpectiva asupra vietii.

Senzatia de a merge prin cer (skywalking) este cu tine. Constructia a fost facuta in 2010, iti ofera adrenalina si o  panorama de vis.

Tot turnul cu sistemul de poduri si trepte este ultramodern, exista si un lift de sticla (sa nu pierzi privelistea) ce urca pana la platforma panoramica.

Datorita liftului drumul spre varful copacilor este accesibil si persoanelor cu dizabilitati sau familiilor cu bebelusi in carucioare.

Structura este sustinuta de stalpi metalici tubulari ancorati cu cabluri de otel.

Mi-am invins teama de inaltime si am invatat pur si simplu sa ma bucur. Traseul spre nori include elemente de aventura, poduri de franghii, leagane si multe altele.

M-am leganat in ritmul padurii si al vantului pe leaganele din podul de franghii suspendat deasupra brazilor.

Podurile rezoneaza cu copacii si se leagana cu ei in ritm de blues insa toata structura indeplineste cele mai inalte standarde de securitate si siguranta, totul este monitorizat in permanenta.

Cararea de poduri suspendate este la 25 m deasupra solului, fiecare cu provocarea lor si cu elemente pentru distractie.

Ultimul etal al turnului de observare marcheaza cel mai inalt punct. Bucura-te, ajungi la 40 m inaltime, chiar  deasupra brazilor.

Ai admirat tehnica, ai ajuns in varf, delecteaza-te cu privelistea asupra zonei Scheidegg.

Dar uita-te si langa tine, la copaci, la conurile de brad sau pasarile care se ascund printre crengi.

Este taramul acvilei rosii dar nu stiu cati au avut norocul s-o vada in realitate.

Pentru restul lumii fara acces la acvila rosie gasesti in parc o sculptura din lemn si panoul acesta pe la 30 m inaltime.

Chiar daca nu vezi acvila rosie esti norocos sa privesti exact in varful brazilor uluitor de inalti. Poti sa culegi un con de brad chiar din varful bradului dar nu culegi pentru ca alegi sa protejezi natura.

Nu mai esti mic si neinsemnat, atingi norii si varfurile brazilor. Niciodata nu am vazut o padure in felul acesta si nici asa priveliste impresionanta.

A fost frumos, distractiv si interesant dar trebuia sa cobor cumva.

Dupa multe proteste din partea mea, m-am dat pe toboganul intunecat, coborare lina si amuzanta, pana la urma.

Am si dovada.

In Skywalk Allgäu Naturerlebnis Park  esti in armonie cu natura, o simti, o vezi, ii simti parfumul. Padurea este ingrijita si toate atractiile au fost integrate cu grija printre copaci.

Parcul natural de aventuri are portile deschise pentru mari si mici. Exista atractii pentru fiecare varsta dar parca esti tentat sa profiti de zonele cu atractii pentru copii. Si profiti.

O iei pe traseul vulpilor dar mai intai te opresti sa tintesti cu conuri de brad printr-o casuta. Doar niste copii au reusit.

Ziceam ceva de cararea vulpitelor. Invarte jocul!

Sau rasfoieste cartea!

Ce zici de mirosul padurii? L-au adunat intr-un panou. Apasa pe butoane, miroase si vezi ce recunosti.

Daca nu te-ai dumirit priveste spatele panoului.

Acestea sunt doar cateva atractii, nu am reusit sa le cuprind aici pe toate insa este clar ca locul este minunat pentru toata lumea, de la mici la mari. Ai si ghizi pentru zecile de trasee. Sunt si restaurante, terase.

Acum voi tine minte cand am fost pe acolo.

Despre padurea Skywalk, uite aici, de pe site-ul www.skywalk-allgaeu.de
“Apropo, pădurea noastră este așa-numita pădure plenter. Aceasta este o pădure înaltă administrată care include copaci de toate vârstele și dimensiunile trunchiului. În total, peste 30 de specii diferite de arbori cresc în skyg allgäu. Cel mai frecvent este bradul de argint. În management, se acordă atenție regenerării naturale a pădurii. Prin urmare, copacii noi sunt replantați numai în cazuri excepționale și copacii individuali maturi sunt curățați ușor în același timp. În acest fel, se creează o pădure înaltă permanentă care folosește creșterea naturală și arată ca o pădure primitivă.”

Adresa: Skywalk Allgäu, Oberschwend 25, 88175 Scheidegg
info@skywalk-allgaeu.de”>info@skywalk-allgaeu.de

tel: 083818961800

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.