Pfarrkirche Mariä Geburt din Rottenbuch, Germania: Splendoarea bisericii de vestire a credinței

In inima comunei Rottenbuch din Bavaria (Germania) se afla o capodopera: Biserica Parohiala a Nasterii Mariei (Pfarrkirche Mariä Geburt).

Biserica face parte din Abatia Rottenbuch (Kloster Rottenbuch) si este un lacas de cult in care cinstirea lui Dumnezeu inseamna splendoare, binecuvantare si vestire a credintei. Un loc monumental de descoperit si de admirat.

Exteriorul este simplu, auster chiar.

Si face parte dintr-un peisaj tot simplu dar bine structurat. Fotografia este de pe net.

Însă nimic nu te pregateste pentru impactul cu interiorul bisericii parohiale. Intri si ramai uluit. Atata bogatie, stralucire si finete a artei nu am vazut pana acum. Interiorul este impresionant, zici ca ai intrat in camera comorilor.

Secole de bogatie si cuceriri stau marturie in cea mai obisnuita biserica.

Biserica parohiala Mariä Geburt din Rottenbuch (Germania) este creatia oamenilor inchinata lui Dumnezeu, fiind un dar pentru oameni, un loc binecuvantat unde te poti ruga in liniste, inconjurat de maretie si frumusete.

Papa te intampina de la amvonul primei coloane. Intr-un tablou, desigur. Este acolo ca sa-ti pazeasca linistea.

Faceti-va timp sa va rugati!


Pe aici, pe scara ingerilor a urcat Papa.

Biserica parohiala Mariä Geburt din Germania este loc de intalnire si pelerinaj al credinciosilor si loc de uimire si incantare pentru turisti. Nu stii unde sa te uiti mai intai. Altare, sculpturi incredibile, icoane, picturi.

Toate emana unitate, armonie, maiestrie si frumusete, bijuterii artistice datorate maestrilor vremii: pictorului Matthäus Günther pentru remarcabilele fresce interioare, si ale lui Josef Schmutzer, maestru in stuc.

Inconjurat de atata frumusete fara seaman, iti iei putin ochii din inaltul bisericii.

Si ti-i fixezi pe icoana Fecioarei Maria.

“Figura Maicii Domnului a fost păstrată din altarul mare al goticului târziu, o lucrare a maestrului apostolilor din Blutenburg din 1480. Se află astăzi pe altarul augustin al bisericii parohiale și este o imagine mult venerată a harului pentru toată lumea, nu numai datorită rangului său artistic ridicat, dar mai ales datorită carismei sale demne, sublime, care au ales-o pe Maria ca mijlocitoare.”

Biserica parohiala Mariä Geburt a abatiei Rottenbuch din Bavaria (Germania) abunda in sculpturi remarcabile: ingeri si sfinti.

Inca nu am aflat ce/pe cine reprezinta dar ma pot bucura de perfectiunea lor.

Orga tacea in ziua in care am vizitat biserica parohiala Mariä Geburt din Rottenbuch. Nu era zi de slujba dar usa era larg deschisa. Soarele lui august a suplinit muzica zilei.

Putina istorie in traducere aproximativa

“Abația Rottenbuch (în germană: Kloster Rottenbuch) din Rottenbuch a fost fondată ca mănăstire augustiniană în 1073 pe un teren acordat de ducele Welf I de Bavaria. Biserica abațială a fost construită între 1085 și 1125 în stil romanic. Proiectarea transeptului de trecere și a turnului de sine stătător este neobișnuită pentru o biserică bavareză. Rottenbuch a fost un centru de loialitate papală în timpul Controversei de investitură. Sub patronajul împăratului Ludovic Bavarian în secolul al XIV-lea, împreună cu locația sa pe ruta de pelerinaj către Italia, Rottenbuch a devenit cea mai influentă casă a canoanelor organizate din Germania.”

Daca vrei sa stii unde se afla biserica Maria Geburt din Rottenbuch, Bavaria, Germania, iti las traseul nostru:
Klosterhof 32, 82401 Rottenbuch, Germania

P.S   Site-ul are si magazin. Poate te intereseaza sa cumperi niste cadouri frumoase. Uite    AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.