Cătina ornamentală: Culoarea și armonia fiecărei toamne

Catina ornamentala (pyracantha coccinea) ofera culoare si armonie fiecarei toamne.

Este foarte decorativa, infrumuseteaza gradinile si parcurile.

Cand vezi boabele colorate si stralucitoare ale catinei ornamentale stii ca a venit toamna.

Mi-ar placea un gard viu din asemenea arbusti minunati mai ales ca sunt rezistenti la seceta si ger, iar fructele, uneori, raman pana in primavara.

Iar primavara, catina ornamentala se rasfata si te rasfata cu flori albe, mici, numeroase, in forma de stea. Florile sunt foarte parfumate si atrag insecte polenizatoare. Albinele si fluturii se iau la intrecere.

Pentru ca e septembrie, hai sa admiram doar fructele de catina ornamentala.

Frumusetea arbustilor de catina ornamentala cu flori si fructe minunate este data si de faptul ca se dezvolta dezordonat.

Mi-am “înrămat” cateva crengi de catina ornamentala.

Inca nu stiu daca fructele catinei ornamentale sunt comestibile dar erau niste furnici pe acolo care facusera un adevarat ospat din boabele coapte si apetisante dar se tineau la distanta de insecta neplacut mirositoare.

.

Sa ne bucuram de toamna cu soare si de catina ornamentala cu nume de scena pyracantha coccinea.

Despre catina ornamentala

Daca vrei sa cultivi catina ornamentala, tine cont de cateva indrumari date de specialisti:

“Este întotdeauna recomandabil să tăiați toate aceste tipuri de arbuști în timpul primăverii, îndepărtând orice fructe care sunt încă prezente și tăind moderat acele tulpini care ies prea mult din coroana rotundă. În schimb, în ​​timpul verii este adesea necesar să se intervină numai asupra acelor plante care sunt folosite ca gard viu, scurtând întotdeauna creșterile verzi rapide.

Această plantă este foarte ornamentală și este utilizată nu numai în grădini, ci și frecvent pentru a forma garduri vii frumoase, care sunt absolut impenetrabile. Sunt, de asemenea, plante decorative nu ca gard viu, ci la exemplare unice.

Plantele pyracantha coccinea trebuie plantate în locuri însorite. Acestea sunt plante foarte rustice, care nu se tem de frig. Planta tolerează, de asemenea, poluarea și sărătura fără nicio problemă. Dacă este plantată în locuri umbrite excesiv, tinde să nu producă multe flori.

Pyracantha coccinea suportă chiar și perioade destul de prelungite de secetă, fără a avea probleme. Cu toate acestea, plantele care au fost plantate recent trebuie udate când pământul este uscat, pentru a facilita înrădăcinarea lor. Pyracantha este cultivată și într-o oală sau ca bonsai: în acest caz, udarea trebuie să fie regulată. În timpul primăverii, este recomandabil să îngropați îngrășăminte organice la poalele plantei sau o doză de îngrășământ granular cu eliberare lentă. -substratul drenat.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.