Chiftele cu varză murată și carne de curcan: Delicioase lângă o bere rece

Pentru ca inca este iarna la inceput de martie, niste chiftele cu varza murata si carne tocata de curcan sunt binevenite. Delicioase lângă o bere rece. Sau un vin rosu sec (cazul meu).

Hai sa facem chiftele de varza murata cu carne de curcan!

Ai nevoie de: varza murata, carne tocata de curcan, ceapa, morcov, pesmet, sare (doar daca varza nu este suficient de sarata), piper, cimbru, oregano uscat, 1 ou, faina, si ulei pentru prajirea chiftelelor.


Mai intai, incalzesti tigaia, adaugi o lingura de ulei, si pui la calit (timp de 1 minut) ceapa tocata marunt.


Nu uita de morcovul ras.

Amesteci si le lasi sa se gateasca inca 1 minut, cat sa se imprieteneasca aromele, apoi adaugi varza murata.

Continui sa amesteci pret de 5 minute, cat sa se simta aroma de varza calita. Opresti focul si presari (dupa gust) sare, piper, cimbru.

Dupa ce se raceste compozitia cu varza si o asezi intr-un bol incapator, adaugi restul ingredientelor: carnea de curcan, pesmetul, oul si oregano.

Amesteci totul foarte bine, apoi formezi chiftele (le poti lasa rotunde sau le aplatizezi) si le dai prin faina.

Deja arata bine si sunt gata pentru prajit.

Incalzesti uleiul intr-o tigaie incapatoare. Ca sa stii cand e uleiul suficient de incins, prajesti o chifteluta. Guști chifteluta. Bine, rabdarea nu este punctul meu forte, asa ca, mananc toata chifteluta.

Acum ai ocazia sa vezi daca amestecul are suficiente condimente.

Dupa proba, treci la prajirea chiftelelor. Sigur sare ulei din tigaie. Am ales sa pun folie de aluminiu pe aragaz.

Se prajesc destul de repede. Nu uita sa le intorci de pe-o parte pe alta.

Mie imi plac rumenite. Cand consideri ca sunt pe placul tau, le scoti pe servete de hartie ca sa scapi de surplusul de ulei.

Chiftelele sunt numai bune de mancat. Mirosul ademenitor a depasit granitele bucatariei.

Cred ca au fost mai multe dar au disparut misterios pe drumul dintre tigaie si farfurie.

Cu invelis usor crocant, cu miez moale si delicios, te indeamna sa te indopi. Si sa pui bere in pahar.

“Pune cu varf”! La bere ma refeream.


Daca vrei alte retete de chiftele, uite  AICI sau  AICI sau AICI sau in categoria Retete culinare de pe acest site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.