Ciupercile de câmp și vitamina soarelui: Cu gust și aromă de ierburi sălbatice

Azi este despre ciupercile de camp si vitamina soarelui. Cu gust și aromă de ierburi sălbatice.

Champignonul de camp este o ciuperca din familia Agaricaceae, in acest caz  Agaricus campestris, ciuperca destul de carnoasa si cu tulpina viguroasa. Perfecta pentru diverse preparate culinare delicioase.

Ciupercile de camp (pentru ca au expunere la soare), se incarca de vitamina D precum o baterie, sunt o sursa extraordinara de vitamina D si au in piele ergosterol, similar cu colesterolul oamenilor.

Agaricus campestris, cu nume pretentios si muzical, creste pe pajiști si poate fi gasita din iunie si pana in octombrie. Ciupercile din acest articol sunt ciuperci de octombrie. Octombrie 2020. Ciuperci de pandemie, le-am numit. Nu prea aveai optiuni de plimbare in anul respectiv.

Ciuperca de camp “sampinionul” traieste in colonii, dar intotdeauna departe de copaci. Pe cele mari ca acestea le gasesti (de obicei) prin iarba deasa, insa acestea erau vizibile de la cativa metri.

Ciupercile de camp agaricus campestris au multe elemente de sanatate pe langa gustul delicios, sunt mană cereasca pentru sistemul imunitar.

Culegi doar ciuperci pe care le cunosti. Aceasta este o ciuperca numai buna savurat in orice mancare. Cu tulpina cu tot.

Pe langa faptul ca ciupercile de camp sunt un aliment delicios si gratuit, cautarea lor iti ofera si o doza de soare, aer curat, sport si bucuria gasirii lor.

Am inaltat-o spre soare, sa capteze si mai multa vitamina D, vitamina soarelui.

Este indicat sa consumi ciuperca agaricus campestris tanara, deoarece pe masura ce se maturizeaza poate fi alterata si necomestibila dar nu este o regula sa consumi doar ciuperci tinere.

De la lamele albe, rosiatice si maro, toate ciupercile Agaricus campestris sunt bune atat timp cat sunt sanatoase.

Cand ciuperca de camp are lamelele maro-inchis, este matura. Daca este sanatoasa precum cea din fotografie, se poate consuma cu succes, are “carnea” ferma si cu savoare pronuntata de salbaticie.

Stiam ca sunt bune. Ca bonus m-am bucurat de plimbare, de soarele de octombrie, si de gandul unui preparat gustos.

Asa ca, le-am luat acasa.

Si le-am transformat intr-o omleta nutritiva si savuroasa.

Sa tot mananci!


Daca vrei sa vezi cum am preparat omleta, uite  AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.