Omletă cu ciuperci de câmp: Un mic-dejun delicios și hrănitor

Un mic-dejun delicios și hrănitor poate fi cu omleta. Omleta este o mancare simpla, rapida, gustoasa si satioasa, pe care o poate face fiecare. Poti s-o prepari cu diverse ingrediente, bucataria nu are limite.

Dar ce zici de o omleta cu ciuperci de camp? Este savuroasa, cu aroma de ierburi salbatice, imbogatita cu verdeata proaspata.

Pentru ca intr-o plimbare pe camp (in octombrie 2020) am gasit ciuperci Agaricus campestris, “sampinioanele” campurilor, le-am transformat intr-o omleta nutritiva si aromata.

Daca vrei sa stii mai multe despre ciupercile de camp Agaricus campestris, uite articolul meu  AICI

Sa-ti spun cum am facut:

Am curatat minutios ciupercile de urmele campului si le-am spalat la jet de apa rece.

Le-am taiat in felii mai mari pentru ca datorita continutului mare de apa se restrang atunci cand le prepari.

Pentru reusita unei omlete intai incalzesti tigaia si apoi adaugi uleiul sau untul. Focul nu trebuie sa fie nici prea mare, nici prea mic, altfel se arde la exterior sau se fierbe.

Dupa ce am stabilit ca uleiul este mediu incalzit, le-am pus la prajit intr-o tigaie teflonata, tip wok.

Nu uita sa amesteci din cand in cand si sa le sarezi dupa gust. Tine cont ca vei pune sare si in oua.

Intre timp iti pregatesti restul de ingrediente: oua, marar si patrunjel, sare, piper. Opresti niste patrunjel pentru tușa finala.

Ciupercile de camp le prajesti pana cand scade aproape toata zeama dar ciupercile sunt suculente si pufoase.

Bati ouale, adaugi sarea, piperul si verdeata, amesteci.

Si torni peste ciuperci. Simplu de tot.

Omleta incepe sa se contureze.

Poti sa verifici daca e suficient de prajita ca s-o intorci.

Ca sa intorci omleta fara sa se rupa, pui deasupra tigaii un platou rotund sau un capac, intorci tigaia si rastorni omleta, apoi repui omleta in tigaie.

M-am descurcat onorabil. Omleta este salvata. Rumenita si aspectuoasa. Mirosul ademenitor a depasit granitele bucatariei. Am decorat-o cu patrunjel.

Dar asta nu e totul.

Avantajul gatirii omletei intr-o tigaie wok este ca obtii o omleta grosuta/grasuta. Pe masura ce tai omleta de la margine spre  mijloc, ramai surprins cat de pufoasa e.

Hai sa vezi mai de aproape. Imi lasa gura apa si cand ma uit la poza.

Ciupercile delicioase se imbina armonios cu oul matasos si verdeata racoritoare. Este o omleta simpla, arata minunat si se simt toate ingredientele.

N-ai crede ca gasesti o explozie de arome intr-o omleta cu ciuperci si verdeata. Mananci cu pofta si nerabdare, te asigur.

Ici-colo gasesti bucati suculente de ciuperci de camp, imbinate cu ou, marar si patrunjel.

N-am zis nimic de paine prajita dar merge de minune cu omleta mea.

P. S   Site-ul are si magazin on-line. Poate te intereseaza sa cumperi niste cadouri frumoase. Uite   AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.