Destul de sanatoase si usor de preparat: Chiftelute cu ton

Chiftelute cu tonImi place sa prepar (si sa mananc) chiftelute. Le fac din carne sau din tot felul de legume. Dar chiftelute cu ton inca n-am facut si nici n-am mancat pana acum o luna.

Si pentru ca mi-au placut foarte mult, am facut si eu. Adelina, iti multumesc  pentru ca m-ai hranit si pentru ca mi-ai impartasit reteta.

Asadar, ai nevoie de: 3 conserve de ton, un sfert de lamaie (de stors zeama peste ton), 3 cartofi fierti, 2 morcovi fierti, 4 catei de usturoi, o legatura de marar (spalat), 1 ou, o lingurita de cimbru, o lingurita de sare, o lingurita de piper, un pahar de ulei si o ceasca de faina.

Ca sa nu uit ceva, le-am adunat pe toate pe un platou. Uite asa:Chiftelute cu ton

Am ras pe razatoare cartofii si morcovii pentru ca erau reci. Daca sunt calzi doar ii zdrobesti cu furculita.

Am tocat mararul, am zdrobit usturoiul, am scos tonul din conserva, am spart oul. Nimic complicat.Chiftelute cu ton

Am pus toate ingredientele (in afara de faina si ulei) intr-un castron. Faina si uleiul sunt pentru etapa de prajire.Chiftelute cu ton

Le-am amestecat bine si am gustat. Chiar am mancat vreo 2 lingurite pentru ca e foarte bun amestecul.Chiftelute cu ton

Si uite asa, am ajuns la partea cu modelatul chiftelelor. Am optat pentru forma de bilute, sunt mai usor de aruncat in gura. Elegant, bineinteles. Ma refeream la aruncat.

Chiftelutele le dai prin faina. Pe rand.Chifteluta

Si le asezi pe o farfurie, ca sa le ai la indemana pentru prajit.Chiftelute de ton

Incalzesti o tigaie, pui uleiul in ea si te apuci voiniceste de prajit chiftelute. Le-am pozat de aproape, de aceea par mai mari.Chiftelute de ton

Le scoti pe servete de hartie ca sa scapi de surplusul de ulei. Chiftelute de ton

Sunt aspectuoase, moi in interior dar cu exterior ferm, gustoase, aromate, le-am putea zice chiar delicioase.

Pentru ca erau asa frumoase le-am pus in valoare pe niste frunze de salata (spalate, normal). Din toata compozitia ies vreo 50 de bucati. Daca in aceasta farfurie nu sunt toate, inseamna ca le-am mancat.Chiftelute de ton

Poate vrei sa le vezi mai de aproape.Chiftelute de ton

Uite asa arata in interior. Chiftelute de ton

Sunt foarte bune. Le poti manca asa simple, cu conopida fiarta, cu sos de iaurt si usturoi, cu salata, doar cu vreo felie de rosie sau cu muraturi.

Ori poti face ca mine: treci din intamplare prin bucatarie si mai arunci cate una in gura.

Inca o poza, ca nu ma pot abtine. Chiftelute cu ton

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *