Cartofi umpluți cu crăițe delicioase: Cina cu aromă de padure

Cartofii sunt legume care se gasesc peste tot, in orice anotimp. Sunt ieftini, satiosi, si se folosesc la multe preparate.

Pot fi umpluți cu crăițe delicioase si vor deveni placerea unei cine cu aromă de padure.

Cartofii se transforma intr-un regal culinar avand in vedere umplutura regala de craite (printesele padurii).

Craitele arata grozav si este o placere sa le gasesti prin padure.

Asadar, ai nevoie de 6  cartofi mari, 500 g de craite (ciuperci de padure), 1 morcov, 1 ardei, 2 cepe, 4 “catei” de usturoi, o legatura de marar si o legatura de patrunjel, o lingurita de rozmarin uscat, o lingurita de sare si una de piper plus o ceasca de ulei pentru calirea ingredientelor.

Sa incepem.

Fierbi cartofii doar 10 minute pentru ca se vor coace apoi in cuptor. Ii pui la fiert in apa fierbinte si dupa 10 minute ii incerci cu un betisor lung tip scobitoare sau cu furculita.

Intre timp cureti craitele de toate urmele padurii si apoi le speli in jet rapid de apa rece.

Un pont pentru ciuperci: se oparesc intregi, pe rand, in apa clocotita, timp de 5 secunde, pentru ca asa sunt digerabile si nu mai lasa  zeama care le schimba aspectul. Eu le-am oparit si le-am tocat.

Ca sa fiu sigura ca nu am uitat nimic, pun la indemana ingredientele spalate, tocate, date pe razatoare, etc.

Ai totul la indemana, incalzeste tigaia, si apoi uleiul la foc mediu. Adauga crăițele tăiate și gateste-le 5 minute amestecând din când în când.

Adauga ceapa, ardeiul, morcovul, si mai caleste-le 1 minut, cat sa se imprieteneasca aromele.

Amesteca bine toate ingredientele până obtii o compoziție omogenă si adauga usturoiul zdrobit si condimentele uscate: sare, piper si rozmarin.

Opreste focul si amesteca inca o data.

Acum este momentul pentru o mana buna de marar si patrunjel.

Amesteci si asta este umplutura delicioasa pentru cartofi.

Lasa compozitia sa se raceasca.

Taie pe jumatate cartofii fierti.

Scobeste partea interioară a cartofilor, lasand o parte mai groasa si coaja intactă.

Umple fiecare cartof cu amestecul de crăițe și pune-i pe tava de copt.

Uite si vedere de aproape.

Cartofii umpluti cu craite se tin in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 10 minute sau pana se rumeneste usor partea de deasupra.

Scoate cartofii umpluți cu crăițe din cuptor și lasa-i să se răcorească ușor. Presara verdeata proaspata deasupra lor pentru un plus de prospetime.

Mirosul innebunitor a depasit bucataria. Totul este delicios: craitele catifelate, cu gust grozav si aroma de padure, cartofii pufosi si imbibati de bunatatile din umplutura.

Sa tot mananci!

Combinatia aceasta este satioasa, gustoasa si merita facuta in fiecare sezon al craitelor.

Nu-i asa ca iti lasa gura apa?

Cartofii umpluti cu legume si craite se potrivesc cu un sos de iaurt, usturoi si piper.

P.S  Eu pastrez craite la congelator si prepar si iarna genul asta de bunatati.

Daca vrei sa vezi si alte preparate cu craite, uite   AICI  sau cu manatarci, uite  AICI  sau  AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.