Mai ai cozonac de la Paște? Uite ce poti sa faci cu el

Mai ai cozonac de la Paște? Uite ce poti sa faci cu el

BombiteCozonacul nu lipseste de la sarbatori precum Craciunul si Paștele. Si se gandeste sa mai si ramana dupa ce trec sarbatorile. Ce facem cu el?

E pacat sa-l aruncam, nu trebuie sa irosim mancarea, insa putem sa-l transformam in ceva apetisant dar care nu aminteste de cozonac nici ca gust nici ca aspect. Anul trecut l-am transformat in fursecuri. Uite aici: https://www.verdeoxigen.ro/2016/05/09/cum-poti-transforma-cozonacul-ramas-de-la-sarbatori-in-fursecuri-delicioase/

Anul acesta l-am transformat in bombite de ciocolata tavalite prin nuca de cocos.bombite din cozonac

Am facut asa: am strans toate ingredientele intr-un loc. Mereu procedez asa, ca sa nu uit ceva. Uite ce am folosit pentru bombite: vreo 500 g cozonac, 1 pachet de unt, 50 g de cacao, o ceasca de lapte, o ceasca de zahar si 100 g nuca de cocos. ingrediente

Pentru inceput am faramitat cozonacul,Cozonac faramitat

iar restul ingredientelor( in afara de nuca de cocos) le-am pus la fiert,pentru crema ciocolata

si le-am transformat in sos/crema de ciocolata.crema ciocolata

Crema am amestecat-o cu cozonacul maruntit si am obtinut un amestec consistent, usor de modelat.amestec pentru bombite

De aici totul e o joaca, de fapt acum e momentul sa participe si copiii pentru ca ei adora sa se murdareasca. Modelezi bombite pe care le dai prin nuca de cocos. Uite asa:bombita de ciocolata

Poti sa pui mai multe o data.bombite de ciocolata

Rezultatul e grozav si ca aspect si ca gust.bombite de ciocolata

Tocmai cand ziceam ca tot anul nu voi mai manca prajituri, m-am ales cu ceva imbietor.

Le-am dat si prietenelor mele. Mi-au confirmat ca bombitele sunt delicioase. Or fi fost doar politicoase?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *