Mușchiulet de porc umplut cu mânătărci: Fraged și plin de savoare

Mușchiuletul de porc se poate prepara in multe moduri dar mie imi place umplut cu diverse ingrediente delicioase.

Pentru ca aveam in congelator niste mânătărci de octombrie, am hotarat: sa fie mușchiulet de porc umplut cu mânătărci!

Ca umplutura sa fie mai colorata, pe langa nelipsita ceapa, am pus ardei rosu, morcov si verdeata.

Era asa de bun, fraged, suculent si cu miros innebunitor incat nu a mai ajuns pe farfurie. Impresia artistica a fost ultima mea grija. S-a mancat fierbinte, direct de pe tocator.Ai facut asa ceva? Daca ai facut, stii cat de apetisant poate fi. Daca nu, uite aici cum se prepara.

Deci, ai nevoie de unul sau doi muschiuleti de porc.Incepi asa: speli carnea si o stergi cu un servet de hartie.

Cu un cutit ascutit incepi sa tai pe lungime bucata de muschiulet, cam 1 cm din grosime.
Si apoi, tai in continuare, cu grija in jurul muschiuletului, exact cum ai desface o rola de hartie de copt.Pana obtii o bucata aproximativ plata.Pe care o bati putin cu ciocanul de snitele.Sarezi si piperezi cu masura. Sa tii cont ca si umplutura va avea sare si alte condimente.Lasi carnea deoparte si te ocupi de umplutura. In cazul acesta, cu manatarci congelate si ceva legume colorate.

Ca si in alti ani, toamna trecuta am fost dupa ciuperci de padure. Am gasit diverse ciuperci, unele mai delicioase ca altele. De la craite, la ciuciulani, ghebe si manatarci. Am pus si in congelator (din toate), spalate si feliate.

Asa erau in octombrie manatarcile pe care le-am congelat.

Le-am curatat, spalat si feliat. Toamna e si cu branduse. Luate cu muschi si puse in vas, ca sa ma bucur de ele mai mult timp. A fost grija prietenului meu. Si iata-le congelate, numai bune pentru gatit iarna.  Asa congelate le-am pus la prajit in putin ulei. Cand a scazut zeama si s-au calit suficient, am adaugat ceapa data pe razatoare.Niste ardei tocat marunt si morcov ras.Mai calesti 2 minute toate ingredientele cat sa se imprieteneasca aromele. Sare si piper cu masura. Fara alte condimente ca sa se simta gustul manatarcilor. Adaugi patrunjel spalat si tocat si umplutura delicioasa e gata.

A rezultat o cantitate mult mai mare pentru cei doi muschiuleti de porc. Ca sa nu se iroseasca amestecul grozav, am umplut si cativa dovlecei. Revin cu alt articol despre asta. Lasi amestecul delicios sa se racoreasca putin, il intinzi peste carne.Si cu grija, incepi sa rulezi.Am obtinut doua rulade din muschiulet de porc umplute cu manatarci si legume. Le-am pus intr-o tava in cuptorul incalzit in prealabil.

Pentru ca bucatile de carne sa stea rulate, ori le legi cu sfoara pentru alimente ori cu niste cleme speciale. Neavand nici una, nici alta, am folosit scobitori. Sa nu faci asa ceva pentru ca se scot greu dupa ce se coc rulourile de carne.

Dar asta nu e totul. Pentru ca aveam deja usturoi preparat cu ulei si diverse verdeturi si condimente, dupa ce ruladele de carne au inceput sa se coaca, am adaugat si minunea de usturoi.Cand usturoiul a intalnit carnea si caldura cuptorului, s-a produs magia. Acela a fost momentul in care bucataria s-a umplut de arome imbietoare.Si iata rezultatul grozav: muschiulet umplut cu manatarci. Pentru ca ne lăsa gura apa, unul dintre muschiuleti l-am mancat abia scos din cuptor. Era uimitor de gustos. L-am mancat cu paine de casa (paine cu malai si faina alba), facuta mai devreme, calda inca.
Daca vrei sa vezi cum se prepara rulourile de carne umplute cu branza si nuci, uite AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *