Ştiai mâncarea asta savuroasă de ghebe cu ceapă verde? Un deliciu…


Toamna trecuta am fost la adunat de ciuperci salbatice. Am gasit multe. Daca atunci ne-am rasfatat cu diverse preparate din ciuperci salbatice care mai de care mai gustoase, am pastrat ciuperci la congelator sa ne putem delecta si iarna cu minunatiile hranitoare si delicioase ale padurilor.

Printre alte soiuri de ciuperci salbatice am congelat si ghebe.

In caz ca nu stii cum arata ghebele, uite aici in cea mai distribuita poza de pe acest site. Si cea mai furata.

Le-am fotografiat intr-o padure din Gorj.

Daca tot e iarna, zis si facut. Am gatit ghebe congelate. Ai AICI  modul de spalare si oparire.

Asa arata dupa 10 minute de cand au fost scoase din congelator.

Hai sa facem o mancare din ghebe cu ceapa verde si usturoi. Ştiai mâncarea asta savuroasă de ghebe cu ceapă verde? Un deliciu…

Ai nevoie de putin ulei pentru prajirea ingredientelor, ghebele decongelate doar cat sa se desprinda una de alta, ceapa verde, usturoi zdrobit, sare, piper si patrunjel.

Sa incepem. Intr-o cratita, in ulei aproape fierbinte, pui la prajit ghebele.
In timp ce se gatesc ghebele, toci ceapa verde, spalata in prealabil.
Nu uita sa amesteci ghebele din cand in cand, sa nu se prinda.
Gusti sa vezi daca sunt aproape gatite si adaugi ceapa verde tocata.
Sarezi, piperezi. Continui sa amesteci cat timp se gateste ceapa verde si se imprietenesc aromele.

Cu doua minute inainte de-a opri focul, adaugi usturoiul abia trecut prin presa de usturoi.

Gusti iar mancarea si daca ghebele sunt fragede, opresti focul si presari o mana de patrunjel tocat.

Amesteci putin pentru ca aroma patrunjelului sa cuprinda mancarea deja gustoasa si cu miros innebunitor. Acoperi cratita si-o lasi asa pana servesti mancarea.

Gata. In scurt timp te alegi cu mancare de ghebe, aburinda, nutritiva, apetisanta, cu aroma de padure si ciuperci salbatice.

Mancarea de ghebe o poti manca fara alte garnituri, dar eu sunt carnivora asa ca am asociat niste snitele de porc.

Mi-am luat o portie generoasa.

La o cina asa simpla, cu ghebe si snitele, am completat cu paine de casa si o tarta cu dulceata de prune si nuci, mai rustice, asa.

Niste bere spumoasa a fost chiar nimerita.

Astept sezonul ghebelor sa-mi fac provizii insemnate. Daca vrei sa vezi cu ce mai poti pregati ghebele, uite  AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *