Chiftele de macrou în sos de roșii: Aromate și suculente cât să-ți lase gura apă

Chiftelele in sos de rosii sunt un fel de mancare apetisant si usor de facut.

De data aceasta chiftele de macrou in sos de rosii. Aromate si suculente cat sa-ti lase gura apa. Perfecte pentru pranz sau cina.

Asadar, am prajit chiftele de macrou, unele le-am mancat fierbinti, dar am oprit cateva si pentru chiftele marinate. Cu sos de rosii, bineinteles.

Sa fie ziua chiftelelor de macrou! Cum am preparat chiftelele de macrou, uite  AICI

Nu pleca, urmeaza chiftelele de macrou in sos de rosii.

Am prajit chiftelele, ma ocup de sosul de rosii. Gatesc in ordinea asta ca sa am cu ce sa-mi delectez papilele gustative.

Iata niste chiftele de macrou numai bune de alaturat unui sos de rosii. Majoritatea sunt prajite doar pe o parte pentru ca se mai gatesc si in sos.

Ai chiftelele, faci sosul de rosii.

Eu il fac asa: calesc in ulei ceapa data pe razatoare, un catel de usturoi zdrobit, adaug o conserva de rosii cuburi, cateva linguri de bulion facut in casa, sare, piper, cimbru uscat, o foaie de dafin si rozmarin uscat. Da, rozmarin, imi place mult aroma de rozmarin alaturi de peste. Cand gatesc peste la cuptor pun si o crenguta de rozmarin proaspat.

Dupa ce compozitia fierbe, adaug chiftelele de macrou.

Completez cu niste apa fierbine si le las (la foc mic) sa fiarba in sos cat sa se imprieteneasca aromele si sa se fragezeasca chiftelele.

Incepe sa se simta aroma de macrou si ierburi aromatice.

La inceput sosul este usor si subtire, in care chiftelele sa se gateasca fara sa se destrame.

Sosul devine mai dens cand se raceste, contine faina de pe chiftele.

Gusti, asezonezi daca e cazul si presari patrunjel proaspat tocat. Mai rustic, asa. Am strecurat si un fir de marar.

Chiftelele de macrou in sos de rosii imi plac fierbinti, cu mamaliga pufoasa, catifelata si fierbinte.

Sa tot mananci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.