Chiftele de macrou: Ce zici de niste chiftele fine si deosebit de gustoase?

Ce zici de niste chiftele din file de macrou congelat? Sunt fine, aromate si deosebit de gustoase.

Chiftelele sunt bune oricand si se fac usor. Pot fi din legume, ciuperci, carne, peste sau diverse combinatii. Le gasesti mereu la aperitive dar cu o garnitura potrivita se transforma in fel principal.

As fi in stare sa mananc in fiecare zi chiftele de macrou.

Hai sa vezi cum le-am preparat:

Din toate ingredientele acestea se pot obtine chiftele multe si apetisante, cu miez moale si exterior crocant.

Deci: 1 punga de 600 g file de macrou congelat, 1 ardei, 1 morcov, 1 ceapa rosie si 1 ceapa alba, 3 catei de usturoi, 2 felii de paine, 1 ou, 1 legatura patrunjel, faina, ulei pentru prajirea chiftelelor, sare, piper, cimbru.

File din macrou congelat este alegerea comoda cand nu iti place sa cureti peste. Pestele trebuie doar decongelat si asezonat.

Am pregatit ingredientele pentru chiftelele din macrou congelat. Am tocat marunt ceapa, ardeiul si patrunjelul. Morcovul l-am ras, painea am inmuiat-o in putina apa. M-am asigurat ca oul este proaspat.

Din poza lipseste doar zeama de lamaie pentru macrou.

Pentru o aroma discreta am copt usturoiul in tigaie.

Ca sa am spor am incercat sa dau pe razatoare macroul congelat. Am renuntat repede pentru ca avea ceva oase insa metoda functioneaza.

L-am rupt in bucati (intre timp se decongelase) si l-am tocat cu cutitul sa vad oasele in timp util.

Macroul incepe sa arate din ce in ce mai bine.

Dupa ce toci bine carnea macroului si te asiguri ca nu mai are oase, o stropesti bine cu zeama de lamaie.

Pestele se armonizeaza cu lamaia. Si inainte si dupa ce a fost preparat.

Se pun toate ingredientele intr-un bol incapator, sa se poata amesteca bine.

Dupa ce amesteci foarte bine toate ingredientele, formezi chiftelute care se dau prin faina.

Se pun la prajit intr-o tigaie cu uleiul deja bine incalzit, la temperatura de prajire. Ca sa stii care temperatura e buna, prajesti intai o bucatica de chiftea. Daca nu se arde poti sa incepi prajirea.

Stai cu ochii pe ele si intoarce-le in timpul prajirii. In scurt timp incep sa capete o rumeneala frumoasa.

Cand consideri ca sunt prajite asa cum iti place, le scoti din tigaie pe servete de hartie ca sa absoarba excesul de ulei.

Culoarea este frumoasa, se observa bucatelele de legume si verdeata.

Ca sa se scurga si mai bine de uleiul in care au fost prajite, le-am asezat pe straturi intre servete de hartie.

Mai mari, mai mici, mai plate sau rotunde, iata chiftelele de legume si macrou congelat.

Posibil sa fi fost mai multe chiftele. Am o vaga banuiala ca au disparut pe traseul dintre tigaie si farfurie. De aceea pot sa te asigur ca sunt savuroase, mai ales fierbinti. Au gust de peste bun, aroma discreta de lamaie si usturoi, miez moale si exterior crocant. Sunt imbogatite cu legume si mirodenii. Sa tot mananci!


Daca te intereseaza alte chiftele din peste, uite  AICI  chiftele din ton la conserva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *