“Scoici”: Prăjiturele delicioase cu cremă ciocolătoasă

De foarte mult timp nu am mai preparat “scoici”. Scoicile prezentate aici sunt prajiturele delicioase, umplute cu crema ciocolatoasa si nuci.

Este o reteta destul de veche pe care m-am gandit s-o readuc la gloria de altadata cand aceste minunatii nu lipseau de pe mesele de Sarbatori.Sunt prajiturele de iarna, bune si cu o cafea aburinda.

Hai sa vezi cum se prepara:

Aduni toate ingredientele. Pe randul de sus sunt cele pentru aluat: faina, oua, zahar.

Aluatul este foarte usor de facut dar “scoicile” sunt migaloase, insa merita tot deranjul.

Intai faci aluatul. Intr-un vas se pun ouale si zaharul. Se mixeaza.

Ouale si zaharul se amesteca bine pana devin ca o crema.Se adauga faina, se amesteca tot cu mixerul.Asa trebuie sa arate aluatul pentru scoici, destul de fluid.

Apoi, pe tava intoarsa invers si unsa cu ulei, cu lingurita se pune aluatul..

Se coc la 170 grade in cuptorul preincalzit, cuptor electric aici.

Sunt coapte cand apare pe margini un cerculet auriu.

Se dezlipesc cu ajutorul unui cutit, dar la usa cuptorului, fara sa scoti de tot tava din cuptor pentru ca altfel se intaresc.

Rapid, discurile din aluat se strang intre doua degete, intre servet de hartie (ca sa nu te arzi), dandu-le forma de scoica.

Nu toate se vor lipi bine. Iti trebuie dexteritate sa le faci egale dar nu conteaza prea mult deoarece vor fi umplute cu crema si nu se mai vad inegalitatile.

Nu le-am mai facut de 20 de ani, dar rezultatul este multumitor. Nu pleca, urmeaza prepararea cremei si umplerea prajiturelelor.Crema pentru “scoici”: 200 g zahar, 4 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 cana cu lapte, 1 pachet unt sau margarina, 1 cana nuci sfaramate (nu macinate). Separat, nuca de cocos pentru acoperit crema scoicilor.

Intr-un vas pui zaharul, faina si cacao,

Amesteci ingredientele uscate.

Se adauga laptele amestecand bine.

Pui vasul in bain-marie si amesteci  pana se ingroasa precum o crema si arata ciocolatos.

Se ia de pe foc, se lasa sa se mai raceasca si cand crema este calduta, se adauga untul si apoi nucile sfaramate. Omogenizezi si rezulta o crema densa, ciocolatoasa si delicioasa cu care vei umple scoicile.

Cand crema este rece, pe rand, se umple cate o “scoica”.

Scoica se da prin nuca de cocos, partea cu crema.
Iata cum sunt fursecurile scoica. Dintr-o data au devenit aspectuoase.
Dar asta nu e totul. Trebuia sa le pun in valoare. A urmat sedinta de pozat.


Aceste prajiturele as vrea sa le am in casa mereu. Sunt bune rau. Nu te mai opresti din mancat.Pe langa aspectul interesant, sunt si foarte gustoase. Fursecul-scoica combinat cu crema ciocolatoasa este varianta castigatoare.

Fursecul scoica are marginile crocante, in rest este destul de fraged datorita cremei de ciocolata iar ca bonus, aroma de cocos.

Nu-i asa ca le vei face?

E iarna inca. Hai cu niste “zapada” de cocos.Hai sa mai punem si in camara. Si maine e o zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *