Cum faci budinca super cremoasa de cartofi, morcovi si smantana

Vrei o mancare super cremoasa, gustoasa si usor de facut? Incearca budinca de cartofi cu morcovi si smantana.

Este o mancare consistenta si imbietoare. Am preparat-o pentru micul dejun.

Ai nevoie de: 5 oua, 1 kg de cartofi, 3 morcovi, 300 g smantana, 2 catei de usturoi, sare si piper dupa gust.

Se face asa:

Cartofii si morcovii bine spalati si curatati de coaja, ii dai pe razatoare, ii storci putin si ii pui intr-un vas incapator.

Usturoiul zdrobit in presa de usturoi (ca sa fie fin) il amesteci cu smantana. Obtii o smantana cu aroma discreta de usturoi.

Cu o furculita bati ouale ca pentru omleta, adaugi smantana aromata, sarea si piperul. Pui bunatatile in vasul cu cartofii si morcovii si amesteci bine.

Pui compozitia intr-o tava unsa cu ulei sau cu unt si o coci in cuptorul preincalzit. Stai cu ochii pe ea, se coace destul de repede.

Dupa 10 minute in cuptorul electric, deja incepe sa se rumeneasca. O lasi sa se coaca bine.

Este gata. Arata imbietor.Rumenita exact cat trebuie si se desprinde de marginile tavii.O lasi sa se raceasca daca ai rabdare. Se taie mai bine cand este rece dar eu si populatia casei nu am avut rabdare. Mirosea grozav in toata bucataria.

Nu te complica sa aranjezi frumos pe farfurie bucatile de budinca. Dispar repede, una dupa alta. Exista si hoti de budinca, sa stii!

Budinca de cartofi cu morcovi si smantana este cremoasa si apetisanta, hranitoare si potrivita pentru micul dejun.

Daca vrei si alte retete cu cartofi, uite  AICI sau   AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *