Chiftelele sunt bune oricand. Nu trebuie sa fie cu carne, le poti face si din legume, pește, ciuperci, branzeturi, orez.
In cazul acesta le-am facut din cartofi fierti, morcov, branza, oua, nelipsitul marar, ceva frunze de patrunjel, sare, piper si alaturi un sos din iaurt cu usturoi si piper proaspat râșnit. Sunt apetisante si usor de facut.
Daca vrei reteta cu chiftele din carne, uite AICI sau cu ton AICI dar senzationale mi se par chiftelele cu manatarci, uite AICI reteta.
Hai sa vezi cum le-am facut.
Am pus la fiert cartofii si un morcov. Bineinteles ca am spalat bine legumele.Dupa fierbere am curatat si maruntit (cu o furculita) legumele.
Astea sunt ingredientele pentru chiftelute de cartofi.
Hai sa amestecam bunatatile si sa formam chiftelele cu ajutorul a doua linguri.Din lingura au ajuns direct in faina si le-am modelat putin.
Ca sa se prajeasca bine se procedeaza asa:
Intai se incalzeste tigaia, apoi se pune uleiul si se aduce la punctul de prajire frumoasa, de rumenire. Se face proba cu o chiftea. O numesc chifteaua de sacrificiu.
Apoi se adauga chiftelele. Cand se prajesc bine pe o parte, se intorc pe partea cealalta. Se intorc cu grija, cu o paleta pentru ca sunt fragile.Se rumenesc imbietor.
Chiftelele prajite se scot pe servete de hartie ca sa scape de surplusul de ulei.
Sunt multe chiftele desi pareau ingrediente putine.
Chiftelele de cartofi cu branza sunt alegerea savuroasa pentru micul dejun dar pot fi luate si la pachet. Sunt bune si calde si reci.Mie imi plac mult chiftelele cu cartofi si branza. Sunt aspectuoase si gustoase.
Exteriorul este cu crusta crocanta rumenita imbietor si interiorul moale si aromat.
Poti sa le mananci cu ketchup dar sosul de iaurt cu usturoi si piper li se potriveste cel mai bine chiftelelor cu cartofi si branza. Le face picante, aromate, apetisante.
Pentru mine niste piper in plus. Sa tot mananci!