Chiftelele sunt bune oricand. Pot fi o alternativa convenabila pentru pachetul de luat la munca.
Se gatesc usor, sunt o mancare gustoasa si satioasa fara prea multe batai de cap.
Amestec pentru chiftele din carne de curcan: 600 g carne tocata, 1 ou, 2 cepe tocate si calite, miezul inmuiat si stors de la 2 felii de paine integrala, patrunjel tocat, sare, piper, faina pentru “îmbrăcarea” chiftelelor si ulei pentru prajit. De obicei, cand fac chiftele nu lucrez cu masuri exacte ci dupa metoda “la ochi”.
Mai intai calesti ceapa. Niciodata nu mi-a placut ceapa cruda in chiftele si nici nu am avut rabdare s-o toc marunt. Ceapa se caleste lent ca sa elimine apa si sa apara toata dulceata ei.
Cand le ai pe toate pregatite, le pui intr-un bol incapator.
Si le amesteci bine.
Formezi chiftele si le dai prin faina. Carnea era tocata cam din topor, nu sunt prea uniforme dar nu cred ca-i pasa cuiva.
Le pui la prajit in uleiul deja incins. Le scoti pe servete de hartie ca sa scapi de surplusul de ulei.
Iar rezultatul este multumitor. De miros, ce sa mai zic: iti lasa gura apa.
Ca sa nu ti se para o mancare total nesanatoasa poti opta ca sa mananci chiftelele cu o salata de cruditati, eventual asezonata cu niste sos de iaurt.
Pana la urma, m-am sacrificat si am mancat chiftelele doar cu paine neagra cu seminte si niste vin rosu, sec. In apararea mea, a fost doar pentru ca vinul nu se potriveste cu salata. Zic si eu.
2 comentarii