Mănânci cu poftă, una dupa alta: Bombițe din ciocolată și castane

castane bombite
Castanele sunt sanatoase, delicioase si poti sa le mananci coapte, fierte, simple sau in combinatie cu alte bunatati, cum ar fi ciocolata.

Castanele au o prietenie de lunga durata cu ciocolata. Dar cine nu are!? Ciocolata a schimbat universul. O iubim mai mult ca oricand, da savoare si te cucereste de fiecare data.

In Italia, castanele se folosesc la tot felul de preparate culinare, sarate sau dulci.

Mie mi-a ramas in minte reteta de bombite din castane si ciocolata pe care o facea o vecina de-a mea din nordul Italiei.

Am modificat putin reteta in sensul ca ea facea aceste dulciuri din crema “la rece” si le dadea prin cacao iar eu am optat pentru crema de ciocolata preparata, si le-am dat prin miez de castane.

Asadar, fierbi castanele, si dupa ce s-au mai racorit, le tai pe jumatate. Daca vrei sa vezi cum se fierb castanele, uite un articol: AICI

castane fierte

Cu ajutorul unei lingurite scoti miezul de castane. Stiu, sunt greu de curatit dar merita cu prisosinta. Se gasesc in supermarket castane decojite si congelate dar gustul nu mai e acelasi.

Aici am avut un kg de castane. Mai mancam, mai puneam deoparte dar s-a adunat suficient miez.

castane1

Aduni intr-un loc ingredientele pentru crema de ciocolata cu miez de castane.

Am avut 200 g ciocolata de menaj Nestle, 4 linguri zahar, 100 g unt, 50 ml lapte si 50 g cacao, plus miez de castane pus “la ochi”. Am pastrat o portie de miez de castane pentru invelirea bombitelor.

ingrediente crema de ciocolata cu castane

Intr-un vas, pui la topit laptele cu untul, zaharul si cacao. Amesteci. Cand sunt ca o crema, stingi focul, mai amesteci sa se racoreasca si apoi pui ciocolata taiata in bucati sau rasa ca sa se omogenizeze rapid. Ciocolata o incalzesti doar la 30 grade, peste 30 grade va arata urat in preparate atunci cand se intareste.

Amesteci totul pana devine o compozitie fina, lucioasa.

crema de ciocolata

Adaugi miezul de castane. Gusti.

miez de castane turnat in ciocolata

Amesteci. Deja e densa compozitia de bombite.

ciocolata cu miez de castane fierte

O transferi intr-un vas rece si o dai la frigider. Lasi crema cateva ore la frigider ca sa se imprieteneasca aromele si sa prinda consistenta. Daca nu e suficient de densa pentru modelat, mai adaugi niste miez de castane.

miez de castane pus in ciocolata

Ca sa nu te murdaresti prea rau, te ajuti de doua lingurite ca sa formezi bombitele.

ciocolata si miez de castane tavalite prin miez bun de castane

Sau pui miez de castane pe o farfurie intinsa si rostogolesti cate o lingurita de amestec.

miez de castane fierte

Te distrezi de minune fabricand bombite din ciocolata si castane, chiar daca te murdaresti putin.

Sunt bune, moi, recunosti gustul de castane si ciocolata. O sa fie mancate rapid, ca bomboanele. Una aduce pe cealalta.

bilute din ciocolata si miez de castane

Iata-le si mai de aproape.

mingiute din ciocolata si miez fiert de castane

Daca vrei un aspect mai frumos, poti sa le decorezi, in fir subtire, cu niste ciocolata topita. Insa la cat sunt de delicioase, nu cred ca se mai apuca cineva.

O farfurie tie, una mie.

bilute din castane cu crema de ciocolata

Inca mai e toamna. Nu-i asa ca maine vei cumpara castane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.