Imi lasa gura apa doar cand ma gandesc: Cârnati cu cartofi. La cuptor

Carnati de porcNu stiu prea bine de ce mancarurile grele pe baza de cârnati si obligatoriu cu niste cartofi se mananca in special iarna, si de aceea nu  as vrea sa dau o explicatie stiintifica, gen „bicarbonatul vindeca toate bolile”. Daca nu ar fi frica de ingrasat si tot ce decurge din asta, probabil as manca asa ceva de 3 ori pe saptamana, tot timpul anului.

Imi lasa gura apa numai cand ma uit la poze.

Ai nevoie de cârnati de porc facuti in casa, cartofi, ulei de masline pentru gatit si rozmarin cu care condimentezi cartofii. Sare nu mai pui pentru ca au cârnatii.

Am optat pentru garnitura din cartofi la cuptor. Asa imi linistesc eu constiinta, spun ca sunt mai sanatosi decat cei prajiti dar de fiecare data uit ca trebuie sa mananc putin.

Se incepe asa: se spala si se fierb cartofii, cu coaja cu tot.Cartofi

Cand se racesc putin, ii tai asa, cu coaja. Coaja ajuta bucatile de cartofi sa ramana intregi, sa fie aspectuoase si le pastreaza un gust mai bun. Ii pui intr-un vas, ii stropesti cu ulei de masline si  presari rozmarin peste ei. Se spune ca nu se poate placinta cu mere fara scortisoara si cartofi fara rozmarin. Rozmarinul, pe langa multele lui proprietati, este folositor pentru o mai buna digestie. Am avut rozmarin uscat. Mi-ar fi placut sa pun printre bucatile de cartofi, o crenguta de rozmarin. Cartofi cu rozmarin

Lasi sa se imprieteneasca  aromele din cartofi si intre timp dai la cuptor carnatii. Cârnatii de porc (in Gorj li se spune trandafiri) ii coci tot la cuptor, dar ii scoti cu 10 minute inainte de a fi gata pentru ca ii dai iar la cuptor impreuna cu cartofii, exact 10 minute. Faci manevra asta ca sa mai scapi de grasimea din cârnati plus ca asa au ocazia sa se gateasca bine si sa se imprieteneasca cu cartofii.

"Trandafiri oltenesti"

 

Urmeaza asamblarea: Intr-un vas pui cartofii si cârnatii si ii dai la cuptor pana se rumenesc bine. Nu am folosit tava in care s-au fript cârnatii pentru ca avea prea multa grasime lipita de ea. Dupa cele inca 10 minute de stat la cuptor, arata imbietor, iar mirosul este incredibil.Carnati cu cartofi

Cârnatii cu cartofi reprezinta o masa consistenta, sunt gustosi si poti sa-i iei si la pachet. Cand te uiti la ei parca uiti sa mai numeri caloriile. Daca e iarna, poti sa-i asociezi cu niste varza din muraturi.carnati cu cartofi

Mancarea acesta merge foarte bine cu un vin rosu, sec. Cand ai cârnati si un vin rosu, sec, cred ca nu-ti mai trebuie salata. Daca vrei alt tip de friptura la cuptor, iti recomand piept de curcan. Uite aici: https://www.verdeoxigen.ro/2015/11/12/simplu-si-gustos-piept-de-curcan-la-cuptor/carnati de porc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *