Simplu si gustos: Piept de curcan la cuptor

Simplu si gustos: Piept de curcan la cuptor

Piept de curcan

Cand nu ai timp sau chef  sa supraveghezi mancarea, o solutie la indemana este  sa o pui  la cuptor iar niste piept de curcan ar fi numai bun pentru ca este o carne densa, satioasa si ulterior poti sa faci si sandwich-uri din el.

Zis si facut: Am cumparat o caserola cu 1,5 kg piept de curcan, am spalat rapid carnea cu apa rece.Piept de curcan

Am impregnat carnea cu zeama de la o lamaie.

Am pus 4 linguri de ulei intr-o tava si am invartit carnea ca sa se unga peste tot.

Intr-un bol am facut un amestec din sare, piper, boia dulce de ardei, cimbru, oregano si rozmarin, pe care l-am intins pe carne, pe toate partile. Am impanat carnea cu catei de usturoi, am pus o ceasca cu apa, am lasat in tava si bucatile de lamaie din care am stors zeama, si am dat-o la cuptor.

Asa arata pregatita pentru coacere.

Piept de curcan

Ca garnitura am optat pentru  cartofi fierti. Am ales cartofi mai mici ca sa-i las intregi, i-am curatat si spalat si i-am pus la fiert in apa cu sare.Cartofi

Cand au fiert iar carnea era  deja facuta, am scos carnea si i-am pus in tava  ca sa se impregneze cu sosul format.Cartofi copti

Am pus carnea peste cartofi si am mai lasat mancarea inca 5 minute la cuptor. Uite ce bine arata.Piept de curcan la cuptor

E frageda si aspectuoasa. Lesini in direct la mirosul imbietor.Piept de curcan

Merge cu niste castraveciori murati si un pahar de vin rosu.Piept de curcan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *