Cum să faci ciuciulani pané: Bunătăți din pădure în rețeta delicioasă a toamnei

Toamna aceasta am adunat ciuciulani din padurile din Gorj.

Ciuciulanii sunt ciuperci de padure, delicioase si aratoase. Daca vrei sa afli mai multe despre aceste bunătăți din pădure, uite articolul meu: AICI

Mie imi plac pané, cu o crusta aurie crocanta si miez fraged si aromat de ciuperca salbatica.

Iti arat pas cu pas cum sa faci ciuciulani pane: este reteta delicioasa a toamnei.

Dar, mai intai vezi poza. Arata convingator, asa e?Hai sa vezi cum sa faci ciuciulani pane:

Mai intai am curatat ciuciulanii de ierburi si tarana.

Am pastrat palariile lor. Tulpinile ciuciulanilor tineri se preteaza pentru chiftele sau tocanita.Dupa spalarea la jet de apa, arata deja imbietor.

Urmatoarea etapa este oparirea ciuciulanilor.

Adaugi ciuciulanii atunci cand apa clocoteste. Se oparesc doar 5 secunde, sunt ciuperci fragile plus ca trebuie sa le mai ramana gustul si substantele hranitoare.
Ii scoti cu o spumiera.Hai sa-i facem pané.

Am adunat toate ingredientele intr-un loc: ciuciulani opariti, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei pentru prajit. Pentru pané, uneori folosesc doar ou si faina, alteori doar ou si pesmet dar la ciuciulani imi place sa combin: faina, ou, pesmet. Cu mirodeniile de rigoare.
Iei pe rand cate-o palarie de ciuciulan si o dai prin faina.

Scuturi bine surplusul de faina.

Apoi dai ciuciulanul prin ou batut  in care ai  pus sare si piper si apoi prin pesmet.
Si prajesti produsul in uleiul incalzit in prealabil. Se prajesc la foc moderat ca sa se patrunda. Daca uleiul este prea fierbinte, crusta se arde repede iar ciuciulanul ramane crud.

In timpul prajirii, ciuciulanul se intoarce de pe-o parte pe alta pana se rumeneste frumos.

Aici este in plin proces de prajire.

Cu o paleta am scos ciuciulanii pané din tigaie si i-am lasat pe servete de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei. Rezultatul este mai mult decat multumitor. Ciuciulanii au capatat crusta rumenita in mod imbietor.Daca tot e mancare tip fast-food, ciuciulanii pané merg cu bere spumoasa si reconfortanta.

Dispar din farfurie unul dupa altul. Berea este garnitura perfecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *