Saschiu, planta umbrei: Decorativă și cu puteri vindecătoare

Ai mai auzit de saschiu, planta decorativă cu puteri vindecătoare?

Saschiul sau vinca minor este populară în grădinile din intreaga lume datorită frumusetii delicate, dar și a proprietătilor sale medicinale.

Saschiul are frunze mici, lucioase, și flori gratioase, în nuanțe de alb, roz și mov. În ciuda dimensiunilor sale mici, saschiul poate supraviețui într-o varietate de condiții de creștere.

Poti planta saschiu în zonele de sub copaci sau pe marginea pajiștilor, și va prospera în condițiile respective.

Eu am găsit o grădină părăsită, cotropită de saschiu mov.

Am numit-o planta umbrei deoarece are capacitatea unică de a înflori în condiții de lumină scăzută, făcând din ea o alegere populară pentru grădinile care se confruntă cu probleme de umbră.

Iata si secretul saschiului:  Saschiul este o plantă ce înfloreste chiar și în cele mai umbrite zone.

Saschiul, o plantă uimitoare pentru grădină

Saschiul – planta umbrei, usor de cultivat si de intretinut, se planteaza în orice moment al anului, cu excepția iernii. Gradina ta va arata ca un covor verde presarat cu flori mov de saschiu.

Saschiul face casa buna si cu ventrilica, o minunata planta medicinala cu flori mici albastre.

Asadar, saschiul este o alegere populară în decorarea grădinilor și a teraselor pentru ca este ușor de întreținut și poate fi cultivată în multe tipuri de sol, fiind ideală pentru grădinile de flori, parcuri, borduri sau chiar ghivece.

Saschiul are proprietăți medicinale

Deși saschiul este cunoscut mai ales ca plantă ornamentală, aceasta are și proprietăți medicinale folosite încă din antichitate.

Saschiul a fost folosit pentru a trata răni, hemoragii și alte probleme de sănătate, datorită compușilor activi din frunzele sale.

În prezent, extractele de saschiu sunt utilizate în medicina alternativă pentru a trata artrita, durerile de cap și problemele digestive.

Planta conține substanțe chimice active, cum ar fi vinpocetina și vincamina, care sunt utilizate în tratamentul anumitor afecțiuni, cum ar fi durerile de cap, amețelile și insuficiența circulatorie.

Saschiul sau vinca minor este o plantă medicinală cu proprietăți terapeutice recunoscute inca de pe vremea cand nu se inventasera medicamentele.

Este utilizată în principal sub formă de extract sau infuzie, datorită conținutului său de alcaloizi vinca, care sunt cunoscuți pentru efectele lor antitumorale și antispasmodice.

Saschiul este de ajutor pentru îmbunătățirea a circulației sanguine, prevenirea cheagurilor de sânge și reducerea tensiunii arteriale.

Extractele de saschiu pot fi găsite sub formă de capsule, tablete sau soluții lichide și pot fi utilizate pentru a trata afecțiuni cum ar fi migrenele, artrita sau boala Alzheimer.

Este important să consulți un medic sau un specialist înainte de a începe să utilizezi saschiul ca tratament, deoarece dozele mari pot avea efecte secundare nedorite.

În concluzie, saschiul este o plantă versatilă, cu proprietăți medicinale și decorative, care poate adăuga un plus de culoare și sănătate în grădina ta de flori.

Indiferent dacă o plantezi pentru a-i admira frumusețea sau pentru a-i beneficia de proprietățile sale medicinale, saschiul este o alegere excelentă pentru orice grădinar pasionat.

P.S  Articolul are rol informativ. Nu te apuca sa utilizezi saschiu fara avizul medicului.

Daca vrei sa afli despre alte plante folositoare, uite   AICI  sau  AICI  sau la categoriile Natura –  Sanatate de pe acest site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.