Au culoarea soarelui si savoare inedita. Rosiile “de aur” inveselesc gradina de legume, au un gust fin dulce-fructat, sunt ideale pentru salate si suc, si se spune ca au de trei ori mai multe vitamine decat suratele lor de culoare rosie.
Sucul de rosii galbene, pe langa faptul ca are o culoare care te imbie sa-l bei, in combinatie cu un praf de sare si putin suc de lamaie, e delicios, energizant, are putine calorii si aduce un aport important de minerale printre care potasiul e pe primul loc.
Rosiile galbene contin fibre si apa si sunt ideale in curele de slabire mai ales daca-ti faci un obicei ca dimineata sa consumi un pahar de suc de rosii galbene proaspat stors.
Au fost numite rosii invernale de pe vremea cand resursele vitaminice erau limitate pe timp de iarna si erau cultivate pentru ca se conserva foarte bine chiar puse la uscat in manunchi.
Se atarna o saptamana intr-un spatiu deschis,
si fac echipa buna cu ardeii iuti.
Daca nu le mananci inainte, pot rezista pana in martie.
Daca vrei sa vezi unde au fost cultivate, uite AICI
Daca vrei sa afli mai multe despre beneficiile si intrebuintarile rosiilor, uite: aici
Sau: aici
2 comentarii