Chihlimbarul candel, o experiență zaharată: O bucată sau două de rock în cafeaua ta

Cand eram mica ronțăiam mereu zahăr candel. Pe langa gustul bun, ma atragea culoarea intensa si aspectul de piatra transparenta.

Cand plecam la joaca imi puneam zahăr candel in buzunarul rochitei. Le dadeam si prietenelor. Acum imi explic de ce ma cataram prin toti pomii, eram mereu cu genunchii zdreliti si rochita franjuri. Imi dadea energie.

Si acum imi place zaharul candel. Bucatelele de zahar rock arata interesant. Acum as spune ca seamana cu chihlimbare, cristale sau diamante in forma lor neslefuita. Am ales sa-i spun chihlimbar candel.Chihlimbarul candel, desi e delicios si arata bine, sa-l tii departe de copiii tai. Mai bine il pui in cafeaua ta, ii da aroma de caramel si gust delicios. Zaharul candel indulceste bauturile calde intr-un mod special: se dizolva lent, își lasa aroma treptat si ai parte de o experiență zaharată.

Asa-i ca vrei o roca sau doua in cafeaua ta?

Ce e zaharul candel brun si cum se face

Zaharul candel este un zahar cristalizat in prisme transparente, zice dex-ul.

“Zaharul candel brun este obtinut din sirop pur de trestie, prin cristalizare lenta. Zaharul candel brun are o aroma fina de zahar caramelizat”.Este nevoie de mult timp pentru a produce aceste bucati de zahar, deoarece dureaza cel putin doua saptamani pentru a cristaliza lent dintr-un sirop concentrat de zahar pur si apoi sa-l aduci la aspectul de roca.Sau de chihlimbar. Depinde din ce unghi il privesti sau in ce lumina.Zaharul candel brun este foarte folosit pentru decorarea cupelor de inghetata deoarece ramane stabil in contact cu umiditatea inghetatei, are un efect atractiv si asocierea cremoasa a inghetatei cu crocantele bucatele de zahar candel iti ofera o experienta placuta si face inghetata delicioasa.

Inca imi place sa rontai zahar candel brun. Am mereu pe masa un bol de sticla plin cu zahar candel brun, se incadreaza perfect in decorul personal.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *