Satul miniatural din Schömberg, Germania: Duminica in care am fost Gulliver

Impresionata de maretia castelului  Hohenzollern (UITE aici articolul), si, ca sa mai reduc din diferenta, la intoarcere de la castel spre Spaichingen am vizitat exact opusul castelului: mini-satul din zona in aer liber a hanului Waldschenke din Schömberg.

Pentru ca era iarna, doar ne-am bucurat privirea cu vreo 20 sau 30 de case istorice, in miniatura, specifice zonei Baden-Württemberg. Sunt detaliate, bazate pe originale, pe jumatate construite din lemn, care te pot inspira sau macar te ajuta sa cunosti istoria caselor din tinutul respectiv.Te plimbi printre ele si te simti urias, precum Gulliver.Se afla inclusiv  miniatura casei in care s-a nascut Friedrich Schiller.Satul in miniatura a fost construit de fondatorul Waldschenke, Albrecht Koch, la scara 1:10. Am facut cateva poze, cu diverse modele de case.Una mai frumoasa ca alta.

Nu putea sa fie sat fara capela, asa ca, este si miniatura unei capele.Hai s-o vezi mai de aproape.Nu pleca, mai sunt de vazut. Chiar si un cuptor.Si felinarele respecta proportia, sunt aspectuoase si conform vremurilor de demult.Iata si distractia:

Spre deliciul tuturor, copiii, si nu numai, se pot plimba cu un mini-tren. Poza este de pe net, iarna nu functioneaza mini-trenul. Feroviara pentru copii functioneaza in jurul satului miniatural inca din 1969. Si cum altfel decat cu un mini-tunel. Dar si un “ceferist”(nu stiu cum i se spune in germana) asezat la inaltime, ca sa tina totul sub control, zic.Nu lipseste nici semnalul, e o linie in toata regula.Cu ce te mai poti distra pe acolo

Ca distractie in timpul verii, langa satul miniatural se afla un lac, parcul de distractii cu carusel, un mini-teren de golf, incinta cu ponei si o gradina zoologica. Poti sa te plimbi in jurul lacului sau cu barca pe lac dar poti si inota.

Exista, de asemenea, si pit-pat track, motociclete electrice, piste pentru cai, perete de catarare, telecabina si multe altele.

Hanul Waldschenke, un han frumos de tara cu vedere la lacul Schömberger, are si restaurant cu bucatarie germana foarte buna si o sala de bal pentru 200 de persoane.

Hanul Waldschenke este  situat in mijlocul naturii, cu camere cu semineu in stilul unei vechi abații. Aici exista ceva pentru fiecare gust si pentru fiecare ocazie si a fost intotdeauna o destinatie populara. Terasa de pe malul lacului este sub copaci umbrosi.

E un loc de vizitat, care te incanta.

Fericirea o gasesti si in lucruri mici, cum ar fi satul miniatural din Schömberg, Germania.

Asa a fost si duminica in care am fost Gulliver. Cu fericire.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *