In Bavaria, natura a gasit o metoda excelenta prin care sa-i simti simplitatea, frumusetea si imensitatea. Si sa te simti liber.
A creat tinutul de basm al Alpilor si al pasunilor si i-a facut loc lacului Konstanz, cu insulele lui cu tot.
Si tot in Bavaria gasesti un far. Un far si un leu, fix in port, in insula Lindau. Creatia oamenilor.
Farul celor 139 de trepte si leul bavarez sunt atractii pentru turistii din lumea intreaga.
Mereu in echipa, farul Lindau (Noul Far- Neuer Lindauer Leuchtturm) si leul bavarez intampina ambarcatiunile la intrarea in port.
Constructii impresionante, farul si leul bavarez stau de veghe pentru vesnicie in fata panoramei superbe a Alpilor si a lacului Konstanz iar daca intri in portul Lindau cu barca sau vaporul iti asigura un spectacol magnific.
In cele 139 de trepte ale noului far din Lindau gasesti istorie si povesti incredibile dar anul acesta (2021) este inchis din cauza pandemiei Covid-19.
Farul masoara 33 m inaltime iar lumina (fulgerul) farului se aprinde la fiecare trei secunde, zice Wikipedia.
Farul are un ceas incorporat pe fatada, un detaliu neobisnuit in lumea farurilor.
Sa nu uit de leu. Leul bavarez.
Leul isi are originea in Leul bavarez-simbolul libertatii fostului regat Bavaria, si face parte din stema bavareza ce poate fi gasita si pe alte monumente.
Leul are racnetul incremenit pe chip, spun cunoscatorii. Racnetul bavarez, desigur, cu toate ca in urma cu ceva timp, in scripte, leul a apartinut landului Baden-Wurtemberg.
“Facilitatea portuară a fost deținută de Deutsche Bahn până când au vândut portul și întregul amplasament către utilitățile municipale din Konstanz, Baden-Württemberg. Abia după lungi dispute între Konstanz și Lindau, zona portului – și odată cu ea leul și turnul – s-au întors în Bavaria in 2010”. (sursa net)
Dar e mai usor sa zici “racnetul Bayern” decat “racnetul Baden-Wurtemberg”: poate de aia l-au retrocedat. :))
Si tot despre leu:
Leul are sase metri inaltime, fabricat din gresie Kehlheim si are o greutate de 50 de tone. A fost creat de profesorul din München, Johann von Halbig intre anii 1853- 1856.
Constructia impresioneaza prin marimea si expresivitatea ei: Leul priveste cu atentie peste lac, stapaneste si isi pazeste teritoriul.
Daca vrei o imagine perfecta cu fața leului, singura cale este sa te plimbi cu un vapor de agrement (in caz ca n-ai o barca, un iaht, ceva) si la intoarcere sa te rasfeti cu poze inedite.
Cifrele romane MDCCCLVI sunt daltuite pe soclul leului si inseamna anul in care a fost finalizata constructia: 1856. M (1000)+ D (500)+ C (100) + C (100) + C (100) + L (50) +V (5) +I (1)=1856
Daca farului de la intrarea in port i se spune noul far, poate te intrebi unde este vechiul far. Iata-l:
Mangturm (vechiul far) este perfect integrat in decorul orasului Lindau.
Vechiul far (renovat, stralucitor) este acum un loc de spus povesti minunate, din interior, din sala de lectura.
Farul si leul sunt piesele de rezistenta si repere ale orasului si asigura o impresionanta intrare in portul lacului Konstanz, in exotica insula Lindau. De vizitat si de aducere-aminte.
Lindau din insula Lindau este un oras proaspat, vesel, colorat fix ca un oras mediteraneean, insa in Bavaria. Vezi lacul Konstanz din oricare zona a orasului.
E un loc minunat pentru vacanta, pe jos, cu masina sau cu barca.
Lacul este plin de lebede, o incantare pentru privitori.
Ai si trenulet pentru un tur al orasului.
Lindau are un centru vechi pitoresc ce iti ofera o calatorie in timp dar orasul e modern. Aici se imbina vechiul cu noul in ceva unic care merita sa fie descoperit
Chiar am descoperit ceva unic in plimbarile pe strazile orasului Lindau, vezi AICI articolul.
2 comentarii