Primăria în stil gotic din inima insulei Lindau: Altes Rathaus-Lindau am Bodensee

Am stat doar cateva ore in magnifica insula Lindau din Bavaria, Germania, dar mi-as dori sa locuiesc acolo, sa ma duc in fiecare dimineata la farul Lindau (Leuchtturm Lindau), cu cafeaua in mana si cu razele soarelui in ochi, mangaiata de briza lacului Konstanz.

Apoi sa plec hai-hui prin orasul din mijlocul apei.

Lindau am Bodensee este un loc de creat amintiri, de aflat legende cu printese si pirati, are strazi pitoresti cu case vechi pline de maretie si istorie, parcuri, muzee, biserici, turnuri, magazine dar si cafenele cu masute cochete presarate pe mijlocul strazilor.

Un oras plin de culoare si plin de turisti din toata lumea.

Ar putea fi o destinatie de vacanta prelungita.

Mai trece si cate un dirijabil.

Ce sa vizitezi mai intai?

Te uiti si nu te poti decide daca sa stai pe loc plin de uimire sau sa mergi la intamplare pe strazile inguste, serpuinde. Am ales a doua varianta si pasii ne-au purtat in locuri incantatoare, cu cladiri splendide, cum ar fi vechea primarie (Altes Rathaus) din Lindau, construita intre anii 1422- 1436, in stil gotic.

Este si inscriptia doveditoare.

Mi-a placut mult ceasul inconjurat de fresce minunate. Acum stiu la ce ora am fost pe acolo.

Aflata in centrul istoric, langa alte cladiri de luat aminte, Altes Rathaus este o cladire istorica de admirat incepand cu scara mare de lemn indreptata spre Bismarckplatz.


Hai s-o vezi mai de aproape.

Nu stiu ce reprezinta pictura, poate ca sunt ingerasii pazitori ai cladirii.

Interiorul vechii primarii este inchis vizitatorilor dar voi incerca sa aflu semnificatia picturilor de pe cladire.

Daca treci vreodata prin Lindau, mergi s-o vizitezi, o gasesti in centrul vechi. Uite un punct de reper. Este noua primarie, cu cei 24 de clopotei ce suna in fiecare zi la 0ra 11,45.

Sau grupul acesta statuar daca vii din directia opusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.