Frageda, apetisanta si gustoasa: Pulpa de porc. La cuptor

pulpa de porc la cuptorE duminica, te-ai trezit tarziu, nu prea ai chef sa gatesti dar tu si familia ati manca ceva bun si consistent? Daca sunteti fani carne, uite solutia usoara.

O bucata de pulpa de porc, niste fire de usturoi, ceapa verde si uscata, morcovi, o legatura de marar(ar fi fost bun cimbru verde), o lamaie, sare, piper alb si ulei de masline special pentru gatit.

Speli carnea, legumele, lamaia. Storci lamaia peste carne, pe toate partile, sarezi, piperezi si torni cu generozitate ulei de masline si-l masezi pe carne. Tai bucati din firele de usturoi si le impanezi in carne.

E bine sa optezi pentru usturoi verde pentru ca e vara, usturoiul verde are mai multe proprietati decat cel uscat plus ca aroma este mai subtila.

Intr-o tava, din morcovi, ceapa si marar faci un pat/strat pe care pui carnea. Stratul de legume tine carnea ca sa nu se lipeasca de tava plus ca respectivele se caramelizeaza si devin delicioase imbinate fiind cu toate aromele din tava.

Ideea este sa nu muncesti prea mult. Nici nu-ti vine sa crezi cu ce viteza faci totul si le arunci in tava.

Gata, e buna de dat la cuptorul preincalzit.pulpa de porc la cuptor

Se coace in 30 minute daca e cuptor electric. Vorbesc de bucata aceasta. Daca e mai mare sau mai mica se schimba timpul de coacere.

Asa arata in negura cuptorului.pulpa de porc la cuptor

Arata imbietor, chiar imi lasa gura apa doar cand privesc pozele.

pulpa de porc la cuptor

E frageda, aromata. Lamaia are un rol esential in fragezirea si aromatizarea carnii. Nu gatesc niciodata carne fara lamaie. Suplimentar, pun lamaie si pe carnea din farfuria mea.pulpa de porc la cuptor

Daca-ti mai ramane carne, o poti felia si face sandvisuri pentru a doua zi. Cand e rece se feliaza perfect.pulpa de porc la cuptor

Cand termini de citit vei arunca repede niste carne la cuptor. Asa-i ca-ti lasa gura apa?pulpa de porc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *