Știi ce sunt tocineii? Așa se fac cei mai gustoși tocinei


Știi ce sunt tocineii? Tocineii sunt chiftele ce se fac din cartofi cruzi, rași, combinati cu diferite ingrediente si prajiti  in ulei.

Mie imi plac cu cartofi, branza putin sarata, morcov, dovlecel, oua, marar proaspat, piper si pudra de turmeric.

Sunt usor de facut, nu trebuie sa te pricepi prea mult in ale bucataritului.

Așa se fac cei mai gustoși tocinei: dai pe razatoare cartofii, morcovii, dovlecelul fara seminte si branza, toci mararul. Nu uita de oua, condimente.

Ca sa nu uit ceva, adun totul intr-un loc.


Storci usor cartofii si dovleceii si transferi toate ingredientele intr-un bol.
Le amesteci bine. Lucrezi repede ca sa nu lase apa, legumele.
Iei cate-o lingura din amestec.
Si prajesti tocineii intr-o tigaie cu ulei fierbinte cat sa nu arda preparatul. Se prajesc la foc mediu, ca sa se faca si in interior.
Poti sa pui mai multi tocinei. Cand sunt prajiti pe o parte, ii intorci si-i lasi sa se prajeasca.
Cand tocineii sunt rumeniti frumos, ii scoti pe servete de hartie sa se scurga surplusul de ulei.
Tocineii sunt gata de mancat. Au crusta crocanta si miez moale si aromat. Pot fi pranzul tau sau garnitura la carne. Sunt buni si calzi si reci, poti sa-i iei la pachet.

Ii mananci cu ce vrei: iaurt, smantana, ketchup, simpli, cu salata, cu ardei copt.
I-am asociat cu ardei copt. Combinatia mi se pare delicioasa. E un amestec de gusturi, arome si texturi, de nu te mai opresti din mancat.
Insa i-am incercat si cu ketchup picant. Buni rau de tot. Se potrivesc cu bere rece si inspumata.


Nu-i asa ca-ti lasa gura apa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *